Nieuws

Gemeente Breda lanceert de BredaBusiness podcast: een podcast met, voor én door ondernemend Breda

 05/10/2021

6 min.

Er gebeurt ontzettend veel in de stad. Met veel energie worden projecten gerealiseerd en nieuwe ontwikkelingen in de innovatie hubs ter versterking van het ecosysteem. Van Breda Robotics tot de Sports Vitality Hub. Met de Economische Visie (2019) als kompas, wordt er samen hard gewerkt aan de unieke propositie van de stad: Breda profileren als dé internationale hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit (TT&C). Om al die ontwikkelingen meer zichtbaar te maken is op 5 oktober 2021 een nieuw kanaal gelanceerd: de BredaBusiness podcast! Een podcast met, voor én door ondernemend Breda! Een mooie samenwerking tussen Gemeente Breda (BredaBusiness) en Bredase partij Plugged Live Shows. De podcast is hierbij onderdeel van de nieuwe marketing-en communicatiestrategie, welke samen met het online platform BredaBusiness.com, het YouTube- en het LinkedIn kanaal BredaBusiness zorgt voor een herkenbare, stevige online basis gericht op de zakelijke markt.

Meer zichtbaar maken

“De podcast brengt spontane verbindingen en ontmoetingen tot stand. Hierdoor wordt het TT&C (Toegepaste Technology en Creativiteit) ecosysteem in Breda versterkt, maar met name ook: meer zichtbaar gemaakt. Ondernemers die normaal gesproken niet zo snel bij elkaar aan tafel zouden zitten, zetten we juist wel bij elkaar aan tafel. Focus op de crossovers tussen de verschillende Innovatie Hubs in de stad. Er wordt ingezet op authentieke verhalen vanuit de ondernemer. Dat zijn immers de beste ambassadeurs van de stad! Zij vertellen hun verhaal en ervaring,” licht Maartje van Hees toe, Beleidsadviseur Economische Promotie Gemeente Breda. Ondernemers met ambitie, visie en een flinke dosis lef. Want ondernemen is pieken en dalen, vallen en opstaan. In de kick-off aflevering gaan ondernemers Mark Suurbier (Founder by Combekk) en Hanneke Veldhuis (Management consultant, bestuurslid Aithra netwerk) samen in gesprek met host Jabbo Smulders en co-host Bas van Gerwen. In de volgende afleveringen staan steeds verschillende ondernemers uit de diverse Innovatie Hubs centraal.

Uit de vergaderkamertjes

“Voor mij is dit een eerste poging om gesprekken en discussies uit de vergaderkamertjes weg te trekken en in de openbaarheid te voeren. We brengen de clusters die we in Breda kennen juist met elkaar in contact in plaats van dat ze allemaal op hun eigen eilandjes bezig zijn met eigen vakgenoten.  Het moet vooral laagdrempelig zijn, ruimte voor experiment en laten zien dat we als gemeente ook geen experiment schuwen. En ja, het is natuurlijk ook gewoon super tof om namens Gemeente Breda in dit nieuwe format deel te mogen nemen en het proces mee te maken. Super leerzaam!,” aldus Bas van Gerwen, co-host van de podcast en Beleidsadviseur Economie Gemeente Breda.

Experiment en lef tonen

Ook Jabbo Smulers, host van de podcast, is enthousiast over dit experiment. “Vanaf november 2020 werd het eerste contact gelegd en de ruwe ideeën op tafel gelegd. Vanwege corona lagen er wat uitdagingen, maar met het nodige doorzettingsvermogen is nu een mooie eerste stap gezet. Dit is zeker niet altijd makkelijk geweest, maar ik ben trots op wat we nu met zijn allen hebben neergezet. En soms weet je ook niet precies wat het gaat opbrengen. Experimenteren is een onderschat goed en om als Gemeente zo in dit project te staan geeft aan dat je lef hebt. Dit was  daarom soms extra lastig omdat je bij een experiment niet direct weet hoe het gaat eindigen. Maar als je iets loslaat kan juist de magie ontstaan.” Volgens Smulders is de magie ontstaan. “Er zijn verhalen ontstaan er zijn bewegingen gekomen die we van te voren niet hadden kunnen bedenken en daar zit de groei en energie. Nu doorpakken en daar op inzetten is de uitdaging voor iedereen. Want praten kan iedereen maar DOEN is het belangrijkste! Op naar seizoen 2!

Een flinke dosis veerkracht

"Als bedrijf dat is geboren en getogen in Breda, is het een genoegen om iets terug te mogen doen voor de Gemeente. We hebben met plezier en interesse meegeluisterd met de opnamen. Ondernemend Breda heeft een flinke dosis veerkracht en daar mogen wij zeker trots op zijn." - Koen Colmbijn, Creative Director van Plugged Live Shows

Wordt abonnee en laat je inspireren!

Laat je inspireren en abonneer je via ons YouTube- en Spotify kanaal! @bredabusiness. Zelf je verhaal delen of ken je een inspirerende ondernemer? Neem dan contact op met Maartje van Hees via bredabusiness@breda.nl en wie weet zit jij de volgende keer wel aan tafel!

Luister of bekijk BredaBusiness Podcast afleveringen

Bekijk alle afleveringen in een overzicht hier. Of luister op Spotify of bekijk de podcast video op YouTube.

Meer nieuws

platform-veilig-ondernemen.jpg

Nieuw PVO-portaal gaat veiligheidsvragen ondernemers beantwoorden

16 feb 2 min.
twindle_ttc_subsidie.png

Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit (TTC) Breda

12 jul 2 min.
zakelijkbredaadvertentiedeltafiber.png

Samen met de gemeente Breda, BredaBusiness en Platform BV Breda voor glasvezel

24 sep 4 min.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta.png