Regels & Vergunningen

Waar moet je op letten

Begin je een horecazaak of winkel in Breda? Ga je bouwen of verbouwen? Wil je een uithangbord ophangen of een reclamebord neerzetten? Vraag dan je vergunningen aan bij de Gemeente Breda.

vergunningen_1juniterrasopeningfotobureauduizenddingen.jpg
BredaBusiness helpt je verder

Wil je advies over jouw bedrijf of onderneming en wat wel of niet mag? We helpen je uiteraard graag verder! Neem contact met ons op of kijk op deze pagina voor meer informatie.

Snel door naar..

VERGUNNINGEN

Een overzicht van vergunningen staat op website van de gemeente Breda.

Veelgestelde vragen over vergunningen

Wil je bouwen of verbouwen? Slopen? Een boom kappen of iets anders veranderen aan je omgeving? In veel gevallen heb je een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraag je aan in het Omgevingsloket van de Rijksoverheid. Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie.

Een ondernemer die alcohol wil verkopen of schenken, heeft een drank- en horecavergunning nodig. Deze vraag je aan bij de gemeente. Je krijgt de vergunning als je aan een aantal eisen voldoet.
Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie.

Voor horeca die geen alcohol schenkt, heb je in bepaalde straten in Breda een exploitatievergunning nodig. Je vraagt deze aan bij de gemeente. Bijvoorbeeld voor een broodjeszaak, lunchcafé, snackbar, ijssalon, shoarma/kebabzaak, smartshop, headshop, bel- of internetshop.

Bekijk de website van de gemeente voor meer informatie.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!