Energietransitie

Start bij BredaBusiness

De energietransitie is de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals gas, naar duurzame energiebronnen, zoals zonne- en windenergie. Dat heeft niet alleen impact op inwoners, maar ook zeker op jou als ondernemer. 

20220901-bredabusiness-hoogeindminervum-spotcompanion_0117.jpg
Hulp bij energiekosten

Gemeente Breda heeft de ambitie om in 2044 volledig energieneutraal te zijn. Dit betekent dat we geen gebruik maken van fossiele brandstoffen en onze energie alleen nog halen uit duurzame energiebronnen. Waar kun je als ondernemer nu het beste beginnen om de overgang naar duurzame energie zo soepel mogelijk te laten verlopen? Start bij BredaBusiness. Samen bouwen we aan een vitale stad met een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Onze adviseurs helpen je graag bij vraagstukken rondom energietransitie. Financiële hulp nodig? Vanuit het Energiepakket zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen voor ondernemers beschikbaar.

Subsidies energiepakket
bredabusiness-rithmeesterpark-spotcompanion_c7600.jpg

Vergroenen en verduurzamen van bedrijven(terreinen)

Wil je als ondernemer of vastgoedeigenaar aan de slag met het vergroenen of verduurzamen van je bedrijfspand of bedrijventerrein? Eigenaren van bedrijven, (culturele) instellingen, verenigingen en organisaties met een pand in de gemeente Breda kunnen subsidie aanvragen voor de kosten voor energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan elektrische apparaten, verwarming, isolatie of warmtekussens voor de horeca. Hiervoor is een lijst met energiebesparende maatregelen opgesteld. Maar ook door het vergroenen van het pand kun je energie besparen. Een groen dak of een groene gevel heeft bijvoorbeeld een verkoelende werking. Bekijk de pagina met tips en subsidie-mogelijkheden voor vergroenen en verduurzamen. 

Meer weten over de energietransitie?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!