Financiering & Subsidies

financieringensubsidies-icoonbredabusiness.png Financiën om te groeien en innoveren

Je geldzaken heb je graag goed geregeld. Voor diverse initiatieven zijn subsidies en financiële regelingen beschikbaar. Zo kun je nog beter je plannen uitvoeren, innovaties tot stand brengen of krijg je in co-creatie met een andere ondernemer een project van de grond! Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanvragen van een subsidie.

bredabusiness-subsidie-financiering.png
BredaBusiness helpt je verder

Om te kunnen groeien of innoveren heb je simpel gezegd geld nodig. Geld wat je kunt investeren in je onderneming of bedrijf. Om een uitbreiding te financieren of een moeilijke periode te overbruggen. Dat kan niet altijd met reguliere bancaire middelen. Soms zijn banken terughoudend met verstrekken van leningen. Soms ook is combineren van financieringsvormen een betere weg naar succes. Ook de coronacrisis treft ondernemers hard. Maar weet, je staat er niet alleen voor. Wij helpen je graag bij het vinden van een passende financiering.

bredabusiness-financiering-subsidie.png

Financy: loket voor geldvragen

Voor al jouw geldvragen

Heb je vragen over (hulp bij) de oplopende energierekening, subsidies of andere vergoedingen en weet je niet waat je terecht kunt? Financy is het meldpunt waar bedrijven en organisaties terecht kunnen met hun financiële vragen en zorgen. Financy is een initiatief van de Gemeente Breda en partners uit de stad.

bredabusiness-energietransitie-energiepakket.png

Hulp bij energiekosten (energiepakket)

Ondernemers worden hard geraakt door onder andere de gestegen energiekosten en inflatie. De Gemeente Breda heeft een energiepakket om het Bredase Midden- en Kleinbedrijf (MKB) te ondersteunen tot u de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) bij het Rijk kunt aanvragen.

covid.jpg

Regelingen Corona

Als gevolg van Corona zijn er veel ondernemers in financiële problemen gekomen. Landelijk en lokaal geven verschillende regelingen hier een antwoord op. Op de website van de Kamer van Koophandel staat een overzicht van landelijke regelingen. De Gemeente Breda heeft een aparte website voor Corona. Daar staan de regelingen specifiek voor Bredase ondernemers en bedrijven.

rewin-logo.png

NV REWIN

Bij NV REWIN, de ontwikkelingsmaatschappij van West-Brabant, kun je in veel gevallen terecht met je financieringsvraag. Zeker als deze gericht is op groei of innovatie.REWIN ondersteunt in de zoektocht naar de best passende financieringsmogelijkheden, verkent samen met je de mogelijkheden en verbindt met financieringsverstrekkers. 'Voor een goed plan is altijd geld' is hun motto. REWIN biedt ook de mogelijkheid je propositie en financieringsvraag direct te pitchen aan de topfinanciers uit de regio. Ga aan tafel bij de Financieringstafel West-Brabant en Zeeland. Ga in gesprek en haak in op kapitaal, kennis en netwerk.

bom-brabantse-ontwikkelings-maatschappij-logo(1).png

BOM Brabant Ventures

BOM Brabant Ventures helpt Brabantse ondernemingen om toekomstbestendig te groeien. BOM biedt kennis en risicokapitaal voor start- en scale-ups in Brabantse topsectoren: High Tech Systems & Materials, Agrofood, Biobased Economy, Life Science & MedTech, Maintenance en Supplychain. Met verschillende programma’s geef je je ambities vorm. 

finance.jpg

Alternatieve wegen naar financiering

Is je financieringsbehoefte niet ingegeven door innovatie? Voldoe je niet aan de definitie van start- of scale-up? Er zijn ook mogelijkheden voor financiering buiten de bancaire lening om. Op de MKB-financieringsgids zie je welke soort financiering het beste bij je past. Of financier je bedrijf met crowdfunding. De Kamer van Koophandel heeft een handig stappenplan om crowdfunding op te zetten. Sluit je liever een reguliere lening af tegen een vastgesteld rentepercentage? Verdiep je dan eens in de diensten van Qredits. Deze aanbieder geeft vaak leningen op het moment dan een bank dat niet doet. In ruil daarvoor betaal je een hogere rente.

Meer weten? Check:

groen-subsidie.jpg

Subsidies water en groen voor bedrijven, stichtingen en verenigingen

Hevige regenval, extreme hitte en droogte, stormschade. Zomaar wat omstandigheden als gevolg van de klimaatverandering. Ze gooien flink roet in het eten als het gaat om onder meer bedrijfsprocessen en veroorzaken schade en overlast. Vanuit de Gemeente Breda ligt er een stevige ambitie om de stad te vergroenen en klimaatadaptief te maken. Bedrijven(terreinen) spelen hierin een belangrijke rol. Daarom zijn er diverse subsidies beschikbaar voor vergroening t.b.v. verkoeling en watermanagement. Zowel voor het opstellen van een plan/ontwerp als voor de uitvoer van de maatregelen:

  • Subsidie groenvisie voor bedrijventerreinen
  • Subsidie voor een ontwerp-inrichtingsschets voor individuele bedrijven, stichtingen en verenigingen
  • Subsidie voor een groen dak
  • Subsidie voor een groene gevel
  • Subsidie voor duurzaam omgaan met regen
  • Subsidie voor het vervangen van tegels door planten
groen-subsidie-2.jpg

Subsidieregelingen Groenvisie Bedrijventerrein

Onder de subsidies voor water en groen vallen enerzijds een ontwerpinrichtingsschets voor bedrijven en de groenvisie voor bedrijventerreinen. Binnen deze regeling kunnen bedrijventerreinen of clusters van bedrijven op 1 bedrijventerrein subsidie aanvragen voor het opstellen van een groenvisie voor het complete terrein. Een landschapsarchitect of professional op het gebied van groen- en wateradvies stelt een plan op voor het pand en perceel, zodat je niet ‘zomaar’ wat planten weg zet, maar er ook echt wordt nagedacht over de probleemaanpak, zowel in de openbare als particuliere ruimte. Vervolgens zijn er ook subsidies aan te vragen voor de uitvoer van deze plannen (groen dak, groene gevels, vervangen tegels door planten etc.)

ruthson-zimmerman-maawipjcqn8-unsplash.jpg

Subsidie energiebesparende maatregelen voor ondernemers en instellingen

Eigenaren van bedrijven, (culturele) instellingen, verenigingen en organisaties met een pand in de gemeente Breda kunnen subsidie aanvragen voor de kosten voor energiebesparende maatregelen.

maxim-hopman-8vn4kvfu640-unsplash.jpg

Subsidie Toegepaste Technologie & Creativiteit

De subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit (Subsidie TTC) is bedoeld voor projecten die bijdragen aan het realiseren van doelen van de Economische Visie Breda. In de projecten moet het toepassen van nieuwe technologie en creativiteit centraal staan. De projecten leveren een bijdrage aan het versterken van de economische kracht en werkgelegenheid binnen de gemeente Breda. De subsidie bedraagt maximaal € 25.000 per project en kan aangevraagd worden tot 1 oktober 2023. 

mkb_gids.jpg

MKB-financieringsgids

Bij welke kapitaalverstrekkers maak je kans en voor welke regelingen kom je in aanmerking? De MKB financieringsgids geeft jou in enkele stappen zicht op financieringsoplossingen in jouw directe omgeving. Dat zijn er meer dan je denkt! Neem de proef op de som. Klik op de button hieronder en vul eenvoudig een paar gegevens in. Met één druk op de knop krijg je een overzicht van al jouw mogelijkheden.

logo_rvo.svg.png

Landelijke regelingen

Landelijke regelingen zijn voornamelijk van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op hun website staat een subsidiewijzer om gericht te zoeken naar passende subsidie.

eu.jpg

Europese regelingen

Ook Europa biedt subsidies en regelingen voor Nederlandse ondernemers en bedrijven. Vaak wel met specifieke voorwaarden. Zo moet je soms samenwerken met een partner over de grens. Veel regelingen gaan over ontwikkeling van innovatieve of duurzame producten of diensten.

logo_breda_fc.png

Subsidies Gemeente Breda

Ook de Gemeente Breda heeft verschillende subsidies. De regelingen, regels en subsidieverordening staan op de website. Net als vragen over belastingen en inkomensondersteuning. Een bijzondere subsidie is die voor toegepaste technologie en creativiteit. Deze subsidie is voor projecten die bijdragen aan de doelen van de Economische Visie Breda. Dat zijn specifiek projecten waar nieuwe technologie en creativiteit centraal staan en die bijdragen aan het versterken van economische kracht en werkgelegenheid in Breda.

 

kvk_logo_rgb.png

KvK (Kamer van Koophandel)

Op de website van de KvK staat informatie over verschillende subsidieregelingen. Je vindt er concrete situaties uit de dagelijkse praktijk, voorbeelden waar de regelingen op van toepassing zijn. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een overzicht van fiscale regelingen. Bijvoorbeeld voor personeel of R&D-werkzaamheden. 

 

innnovatie-ideeen-subsidie.jpg

Economie, kennis en talentontwikkeling - Innovatieve startups, subsidie

Projecten gericht op het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten of productieprocessen door startup MKB-ondernemingen komen in aanmerking voor subsidie van de provincie.

eurostars_subsidie_logo.png

EUROSTARS subsidieprogramma

Mkb’ers die nieuwe producten, processen of diensten sneller op de markt willen brengen, kunnen een beroep doen op het Eurostars programma. Het instrument stimuleert marktgerichte technologische ontwikkeling, waarbij een mkb’er met minimaal één partner uit een Eurostars-land samenwerkt. Deze samenwerking biedt bedrijven de kans om toegang te krijgen tot nieuwe markten, te leren van de aanwezige kennis en technologieën in een ander land én om de risico’s van de ontwikkeling te delen.

Meer weten over subsidies?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Ik help je graag verder!