Duurzaam ondernemen

duurzaamcirculair-icoonbredabusiness.png Voor een betere wereld

“Wat doet jouw bedrijf aan duurzaamheid?” Veel bedrijven merken dat klanten, personeel en financiers deze vraag steeds vaker stellen. Met een duurzame bedrijfsvoering kun je kosten besparen en je draagt bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Bovendien kan een duurzaam of groen imago bijdragen aan het succes van je bedrijf! 

duurzaam-circulair-krinkels-bredabusiness.jpg
Duurzaam en Circulair ondernemen in Breda

Wij helpen je op weg om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Denk hierbij aan zaken energiebesparing, afvalreductie en elektrificering van je wagenpark. Maar we zetten je ook graag aan het denken over de toekomstbestendigheid van je verdienmodel. Neem nu contact op met Bas, onze adviseur.

Duurzame partners en initiatieven

SustainABLE

De perfecte eerste stap

Waar begin je met verduurzamen? En welke maatregelen passen het beste bij jouw bedrijf? In het project SustainABLE maken studenten Bedrijfskunde van Avans Hogeschool kosteloos een analyse van je bedrijf en bedenken oplossingen die daarbij passen. En mocht je daarna willen doorpakken? Dan staan er stagiairs en afstudeerders voor je klaar én biedt de gemeente subsidie aan om maatregelen te implementeren. Inmiddels hebben al 100 bedrijven deelgenomen.

SustainABLE is een driejarige samenwerking tussen Avans Hogeschool, gemeente Breda, PWC, REDview BI en Stichting Breda Circulair.

bredacirculair_logo_1.png

Breda Circulair

Bij de Stichting Breda Circulair komt alles rondom circulariteit in Breda samen. Met een netwerk van zo’n 700 personen vanuit ondernemers, onderwijs, overheid en andere organisaties is hier altijd iemand die je verder helpt of verbindt aan een persoon of initiatief. Tip: check de handige flyer met tips & tricks.

de-groene-pluim-logo.png

De Groene Pluim

Ben jij van mening dat je al goed bezig bent met verduurzaming? Meld je dan aan voor De Groene Pluim en wie weet ontvang jij die dit jaar. Uit de aanmeldingen kiest de stichting zorgvuldig één bedrijf dat volledig wordt geaudit. Dat bedrijf ontvangt de Groene Pluim. Zo zijn er inmiddels meer dan 40 Groene Pluim-houders in de regio. Bredase winnaars uit het verleden zijn Bluekens EV (2019), Van Haperen Dakbedekkingen (2020), Heembouw (2021) en Satelliet (2022).

1694_energietransitie-krinkels-rithmeesterpark-bredabusiness.jpg

Financiële hulp voor duurzame initiatieven

Vanuit verschillende programma's is het mogelijk om financiële steun te krijgen voor initiatieven op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Wil je jouw bedrijventerrein vergroenen? Dan zijn er de subsidies water en groen voor bedrijven. Heb jij een goed idee op het gebied van ‘Tech for Good’: het oplossen van een maatschappelijke uitdaging door de toepassing van (creatieve) technologie? Dan is de subsidie voor Toegepaste Technologie & Creativiteit eentje om in de gaten te houden. We zetten een aantal mogelijkheden op een rij:

 

Veelgestelde vragen

Heb je een circulaire missie en zoek je gelijkgestemden of (sparring)partners om samen de circulaire transitie te versnellen? Dan heten we je van harte welkom bij Stichting Breda Circulair, een initiatief en platform voor en door duurzame ondernemers, Gemeente Breda en Hogeschool Avans. Heb je een circulair vraagstuk, zoek je verbinding met anderen, wil je je verdiepen in circulair ondernemen of heb je (structureel) herbruikbaar materiaal nodig of beschikbaar? Met het Bredase Ecosysteem brengen we circulaire organisaties, initiatieven en vraag en aanbod helder in beeld.

Bekijk hier de website van Breda Circulair.

Maatwerk is hét credo van onze dienstverlening! Er zijn lokaal, regionaal en/of landelijk tal van ondersteuningsmogelijkheden. Dit varieert van loonkostensubsidie tot subsidiabele bijdrages voor maatwerkgerichte opleidingstrajecten i.c.m. betaald werk. We kijken altijd naar een win-winsituatie en trachten ‘matches’ duurzaam tot stand te brengen. Namens het WSP Breda hebben we sectorale vakspecialisten die graag langs komen voor een persoonlijk gesprek alvorens een maatwerktraject ontstaat.

Actueel nieuws
Hulp nodig bij duurzaam ondernemen?

Voor hulp of advies over duurzaam ondernemen? Ik geef je graag advies en praktische tips. 

Contact opnemen
Wij staan voor je klaar!