Starten

starten-icoonbredabusiness.png Het beste begin

Bij het starten van een onderneming komt er veel op je af. Daar kun je vaak wel wat hulp of advies bij gebruiken. Wij bieden die ondersteuning. Ondernemen vraagt ook om vernieuwing en groei. Businessmodellen gaan op de schop. Digitalisering en duurzaam ondernemen? Jazeker! Maar hoe? Wij bieden de juiste kennis en tools waar je direct mee aan de slag kunt.

Neem contact op
start_groei.jpg
BredaBusiness helpt je verder

Wij zetten stevig in op coachen en trainen van (reguliere) starters. Maar ook voor innovatieve startups zijn er speciale programma's. Voor een startup is internationaal denken en handelen en toegang tot kapitaal namelijk essentieel. Een programma op regionale schaal helpt jou groeien en zorgt dat je niet alleen staat.

Hulp & inspiratie
businesscoachbreda-logo(1).png

Business Coach Breda (BCB)

Wil jij een eigen bedrijf starten of jouw jonge bedrijf verder ontwikkelen en doorgroeien? BCB ondersteunt je met coaching, trainingen, workshops en een community. Professionele business coaches sparren met jou over je ideeën, stellen je kritische vragen, reiken je kennis aan en beschikken over een groot netwerk. Volg workshops om je kennis en vaardigheden verder te verbeteren. BCB is er voor alle reguliere starters. In de afgelopen 10 jaar hebben al duizenden starters hun slagingskansen via dit programma verbeterd. Ben je toe aan de volgende fase? Dan is de GroeiChallenge er om jouw bedrijf te laten doorgroeien.

bwise.png

B'WISE

Ben je een startup, dat wil zeggen een startend of jong bedrijf met een vernieuwend, schaalbaar idee en gericht op snelle groei? Dan is B’WISE er voor jou! B’WISE heeft diverse programma’s voor de verschillende stadia van jouw groei (B’Accelerated) en leidt je toe naar financiering (B’Funded.) We brengen je ook graag in de juiste vibe door je in contact te brengen met andere startups en ons grote netwerk. In onze B’WISE Incubator in hartje Breda kun je een kantoor of flexplek huren en organiseren we allerlei activiteiten (B’Connected.) B’WISE is onderdeel van het Brabant brede startup netwerk Braventure.

ondernemer-1.jpg

Starten vanuit de WW

Als je een bedrijf start vanuit de bijstand of het UWV dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Vanuit het UWV moet je eerst toestemming krijgen van je adviseur. Je kunt je voorbereiden met de online-training ‘Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering’ en komt misschien je in aanmerking voor een onderzoeksperiode van 6 weken om je idee verder uit te werken.

ondernemers.jpg

Starten vanuit de bijstand

Heb je een uitkering van de Gemeente Breda bespreek je idee dan met je adviseur en neem contact op met het Servicepunt Starters en Ondernemers van de Gemeente Breda. Zij bespreken met jou de mogelijkheden voor Parttime Ondernemerschap (PTO) of de BBZ-regeling die helpt met inkomensondersteuning en krediet. Starters met een uitkering kunnen ook deelnemen aan Business Coach Breda.

Check of je in aanmerking komt voor bijstand voor zelfstandigen via Bijstand voor zelfstandigen | Breda.

Contact Servicepunt Starters en Ondernemers: sso@breda.nl, telefoon 14 076. 

regelen.jpg

Regelen

Als starter krijg je, afhankelijk van de branche waarin je start, te maken met verschillende wetten en regels. Het bestemmingsplan bepaalt wat je op welke locatie mag doen maar denk ook aan bijvoorbeeld aan horeca-, winkel- en marktvergunningen.

bredabusiness-crossmark-spotcompanion_0004.jpg

Bestemmingsplan

Je gaat je bedrijf ergens vestigen, thuis of op een kantoorlocatie, bedrijventerrein of bijvoorbeeld in een winkelgebied. In het bestemmingsplan staat welke bedrijfsactiviteiten ergens uitgevoerd mogen worden. Kijk ook bij regelen waar je nog meer aan moet voldoen.

Kijk voor een checklist bedrijfshuisvesting op Bedrijfshuisvesting | Ondernemersplein - KVK.

ik_wil_gaan_ondernemen_bredayonego-003.jpg

Vestigen of verhuizen

Ben je geen startup of gewoon op zoek naar een andere locatie? We helpen je graag op weg naar onze eigen panden en kavels, maar ook met een doorlink naar andere (commerciële) aanbieders waar je een zelfstandige plek kunt vinden of een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw.

Veelgestelde vragen

Verschillende organisaties bieden hulp aan starters. Bekijk de website van de Gemeente Breda.

De Business Coach Breda staat voor je klaar! Met coaching, training en netwerken voor startende bedrijven. Neem contact op: bel 076- 529 8080 of via de mail: Info@businesscoachbreda.nl.

In een bestemmingsplan staat wat er in een gemeente mag gebeuren met de ruimte. Het bepaalt wat je in een bepaald gebied mag bouwen of verbouwen en hoe je de grond en gebouwen mag gebruiken. Bekijk de website van de Gemeente Breda.

Hulp nodig bij starten of groei?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Wij staan voor je klaar!