Starten

Om jouw onderneming een vliegende start te geven en te ondersteunen in de eerste jonge jaren van je bedrijf hebben we de programma’s Breda Business Coach en B'WISE. We werken nauw samen met diverse andere partners. Hulp of ondersteuning nodig? Door ons grote netwerk schakelen we razendsnel met onze partners. Of je nu net hebt besloten om een eigen onderneming te starten of je een innovatie startup hebt. Wij hebben korte lijnen met de juiste sparringpartners. Je staat er niet alleen voor!

Business Coach Breda (BCB)

Wil jij een eigen bedrijf starten of jouw jonge bedrijf verder ontwikkelen en doorgroeien? BCB ondersteunt je met coaching, trainingen, workshops en een community. Professionele business coaches sparren met jou over je ideeën, stellen je kritische vragen, reiken je kennis aan en beschikken over een groot netwerk. Volg workshops om je kennis en vaardigheden verder te verbeteren. BCB is er voor alle reguliere starters. In de afgelopen 10 jaar hebben al duizenden starters hun slagingskansen via dit programma verbeterd. Ben je toe aan de volgende fase? Dan is de GroeiChallenge er om jouw bedrijf te laten doorgroeien.

Lees meer over Business Coach Breda
Business Coach Breda | BredaBusiness

B'Wise

Ben je een startup, dat wil zeggen een startend of jong bedrijf met een vernieuwend, schaalbaar idee en gericht op snelle groei? Dan is B’WISE er voor jou! B’WISE heeft diverse programma’s voor de verschillende stadia van jouw groei (B’Accelerated) en leidt je toe naar financiering (B’Funded.) We brengen je ook graag in de juiste vibe door je in contact te brengen met andere startups en ons grote netwerk. In onze B’WISE Incubator in hartje Breda kun je een kantoor of flexplek huren en organiseren we allerlei activiteiten (B’Connected.) B’WISE is onderdeel van het Brabant brede startup netwerk Braventure.

Lees meer over B'Wise
B'Wise | BredaBusiness

Starten vanuit de WW

Als je een bedrijf start vanuit de bijstand of het UWV dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Vanuit het UWV moet je eerst toestemming krijgen van je adviseur. Je kunt je voorbereiden met de online-training ‘Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering’ en komt misschien je in aanmerking voor een onderzoeksperiode van 6 weken om je idee verder uit te werken.

Lees meer op de website van het UWV

Starten vanuit de bijstand

Heb je een uitkering van de Gemeente Breda bespreek je idee dan met je adviseur en neem contact op met het Servicepunt Starters en Ondernemers van de Gemeente Breda. Zij bespreken met jou de mogelijkheden voor Parttime Ondernemerschap (PTO) of de BBZ-regeling die helpt met inkomensondersteuning en krediet. 
Starters met een uitkering kunnen ook deelnemen aan Business Coach Breda.  

Check of je in aanmerking komt voor bijstand voor zelfstandigen via Bijstand voor zelfstandigen | Breda 

Contact Servicepunt Starters en Ondernemers: sso@breda.nl, telefoon 14 076 

Regelen

Als starter krijg je, afhankelijk van de branche waarin je start, te maken met verschillende wetten en regels. Het bestemmingsplan bepaalt wat je op welke locatie mag doen maar denk ook aan bijvoorbeeld aan horeca-, winkel- en marktvergunningen.

Lees meer over regelen met de gemeente

Bestemmingsplan

Je gaat je bedrijf ergens vestigen, thuis of op een kantoorlocatie, bedrijventerrein of bijvoorbeeld in een winkelgebied. In het bestemmingsplan staat welke bedrijfsactiviteiten ergens uitgevoerd mogen worden. Kijk ook bij regelen waar je nog meer aan moet voldoen. 

Kijk voor een checklist bedrijfshuisvesting op Bedrijfshuisvesting | Ondernemersplein - KVK 

Lees meer over Bestemmingsplan | Breda

Vestigen

Ben je geen startup of gewoon op zoek naar een andere locatie? We helpen je graag op weg naar onze eigen panden en kavels, maar ook met een doorlink naar andere (commerciële) aanbieders waar je een zelfstandige plek kunt vinden of een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw.

Meer over vestigen

Starten?

Wij staan voor je klaar!

Ik koppel je graag met relevante partners in ons netwerk voor een vliegende start!

mylene_hodzelmans_profiel.png
Mylene Hodzelmans Senior Adviseur Economie