Digitalisering

Digitalisering kent ongekende mogelijkheden, maar wat kan het jouw bedrijf bieden? Doelgerichte inzet van digitale systemen in je onderneming verlaagt je kosten, maar verhoogt je omzet! Je vergroot de waarde van je bedrijf met betere bedrijfsprocessen. Op die manier kun je nieuwe producten of diensten ontwikkelen én nauwe samenwerken met je klanten. Zet nu die (eerste) stap! 

MKB Digitaliseert

Door digitale systemen in je onderneming doelgericht in te zetten kun je onder meer kosten verlagen, je omzet verhogen, maar ook de waarde van je bedrijf vergroten. Dat kan bijvoorbeeld door bedrijfsprocessen te verbeteren, nieuwe producten of diensten te ontwikkelen, of nauwer met je klanten samen te werken. Met inspiratie, informatie, ondersteuning en het leggen van contacten voor realisatie.

MKB Digitaliseert ondersteunt ondernemers bij het zetten van de volgende stap met onder meer: 

  • Inspiratie: sessies en workshops (Digital Days)
  • Inzicht: digiscan en adviestrajecten
  • Implementatie: koppeling met leveranciers, sectorprogramma’s en challenges. 

MKB Digitaliseert is onderdeel van het programma MKB West-Brabant Vernieuwt.  

Lees meer over MKB Digitaliseert

Digital Accelerator

Digital Accelerator is een programma dat jouw bedrijf helpt groeien door inzet van technologie en data. Vanuit jouw groeiambities ga je samen met andere ondernemers aan de slag onder begeleiding van experts.  

Hoe groei jij als bedrijf mee in de digitale transitie? Veelal wordt ICT als cruciaal geacht voor het behalen van concurrentievoordeel. Strategische en bedrijfseconomische afwegingen bepalen hoe een bedrijf ICT inzet. Niet investeren in vooruitgang betekent hogere kosten op termijn.

Complexe materie? Ja, best wel. Daarom hebben we in West-Brabant een programma opgezet om jou bij deze keuzes te ondersteunen. 

  • Leer hoe digitalisering kan bijdragen aan jouw groeiambities 
  • Stel samen met experts een plan op voor jouw bedrijf 
  • Gebruik een half jaar de hulp van digitale experts bij de realisatie 
  • Ga met een groep collega ondernemers deze uitdaging aan 

Wil je deze kans niet missen? Meld je dan snel aan, er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar. De uitvoering is in handen van Digital Motions dat onafhankelijk is en over ruime kennis en ervaring beschikt om de brug te slaan tussen het mkb en de digitale wereld.

Lees meer over Digital Accelerator

Digitale Werkplaats

De digitale werkplaats West-Brabant is dé plek waar studenten, docenten en bedrijven samen werken aan digitaliseringsvraagstukken van het MKB. Ondernemers die digitale uitdagingen hebben, kunnen deze bij de Digitale Werkplaats aanbrengen, of het nu gaat om een (betere) website, online marketing, cyberveiligheid, gebruik van data en inzet van dashboards tot en met robots.  

 
De werkplaats is een initiatief van Avans Hogeschool, Breda University of Supplied Sciences en Curio Onderwijsgroep en wordt ondersteund door Gemeente Breda, Rabobank, REWIN, VNO-NCW, MKB West-Brabant Vernieuwt, NAC Breda, Logistic Community West-Brabant, Provincie Noord Brabant en ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

De Digitale Werkplaats West-Brabant gaat open in april 2022. 

Datacoaches

Maak kennis met de mogelijkheden en kansen die data-technologie biedt voor jouw business. Vanuit het project West-Brabant Data Economie worden 3 datacoaches ingezet om met ondernemers te kijken naar de data die zij bewust of onbewust bezitten en hoe deze beter ingezet kan worden ten behoeve van productie, bedrijfsprocessen en verkoop. De datacoach maakt met het bedrijf een plan van aanpak en kan daarnaast nog expertvouchers inzetten als steun in de rug bij de implementatie.

Lees meer over datacoaches

Digitaliseren?

Wij staan voor je klaar!

Ik geef je graag advies om te digitaliseren met jouw onderneming. 

mylene_hodzelmans_profiel.png
Mylene Hodzelmans Senior Adviseur Economie