Dit is Breda.

Voor en door ondernemers

Bredanaars houden van hun stad. Wie er woont, werkt, studeert of op bezoek komt, ervaart de hartelijke en bourgondische gastvrijheid. Breda combineert het beste van drie werelden: rijke historie, levendig heden en toekomst vol ambitie! De stad koestert een warme band met omliggende dorpen en natuur.

Welkom in Breda!

Welkom in Breda!

Join our community!

Breda heeft samenbrengen in haar DNA. Met haar blik stevig op de toekomst gericht als internationale hotspot voor toegepaste technologie & creativiteit. Innovatie, creativiteit, internationaal netwerken, samenwerken, studeren, passie voor cultuur, zorgen voor natuur en samen genieten van het goede leven.

Groen, Grenzeloos, Gastvrij

Groen

Breda: stad in een park! We nemen onze verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid. Maar de stad is ook letterlijk groen. Procentueel gezien een van de meest groene steden in Nederland. 

Grenzeloos

We ontwikkelen ons steeds meer tot internationale stad. Met focus op creativiteit en technologische vernieuwing. Daarom vestigen meer internationale technische bedrijven zich in Breda. En vinden ook meer internationale studenten onze hogescholen.

Gastvrij

Breda was Beste Binnenstad van Nederland van eind 2017 tot en met voorjaar 2021. Een titel om trots op te zijn! We gaan nu voor de titel Meest Gastvrije Binnenstad van Europa in 2030.

We helpen je graag verder!

dreamstime xxl 28665625

Zien, doen, ontdekken

Van studeren en werken tot wonen en recreëren. Breda heeft veel te bieden. Historie en cultuur, met Blind Walls Gallery als een van de vele highlights, het museum op straat. Meer dan 80 muurschilderingen van internationale kunstenaars vertellen de verhalen over verleden, heden en toekomst van de stad.

We hebben veel grote feesten, (muziek)festivals, sportevenementen, culturele (openlucht)manifestaties en exposities. Maar ook voor shopaholics, fijnproevers en buitengenieters is Breda een stad naar hun hart!

Meer over Blind Walls Gallery
Dit is Breda - Blind Walls Gallery | Breda Business

Compleet en bijzonder aanbod

Economisch speerpunt van gemeente, citymarketing (Breda Marketing), onderwijs en ondernemers is de aantrekkingskracht van onze stad voortdurend vergroten. De basis voor een goed vestigingsklimaat is de kwaliteit van het woon- en leefklimaat. Wie wil voldoen aan wensen van (toekomstige) Bredanaars houdt rekening met opvattingen van talenten waarop het bedrijfsleven draait. Met veel aandacht voor beleving en een goede mix van horeca, detailhandel, erfgoed en cultuur. 

Meer over Breda Marketing
Binnenstad van Breda

Unieke stad met beleving

In Breda komen wensen van talenten en bezoekers mooi samen. Een levendige stad, met verrassende plekken en evenementen, die verleidt, boeit en bindt. Waar mensen graag komen en (ver)blijven. Internationaal zijn we aantrekkelijk met de verbeelding van het Nassauverleden, omarmen van omringende natuur en sterke beleving langs en op het water. Maar ook als onderdeel van Landstad de Baronie: een streek waarin het prettig wonen, leven en verblijven is! 

Meer over Landstad de Baronie
Suppen in Breda | BredaBusiness

Internationaal vestigingsklimaat en strategische ligging

Breda heeft een prima uitgangspositie voor aantrekken en behouden van internationale bedrijven. Onze acquisiteurs richten hun pijlen op internationale hoofdkantoren, creatieve en technologische bedrijven. Zij doen dit samen met partners uit regio, provincie en nationaal. De stad heeft een strategische ligging in de Zuidwestelijke Delta, tussen mainports Rotterdam en Antwerpen en het achterland van Noordwest Europa. Dat geeft een sterke uitgangspositie voor vestiging van internationale bedrijvigheid voor de Europese afzetmarkt, in het bijzonder de Benelux.

Lees meer
Breda Photo - Dit is Breda | BredaBusiness

Stadsplattegrond Breda

De stad verkennen? Download hier de stadsplattegrond van Breda en ontdek wat onze stad zo bijzonder maakt. 

Download hier de grote versie van de (stads)plattegrond.
Stadsplattegrond Breda / Citymap Breda | Breda Business

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta