Internationaal vestigingsklimaat 

Uitbreiding van de internationale school, een groeiend aantal internationale studenten, grensoverschrijdende samenwerking, internationale evenementen en bedrijven. De feiten liegen er niet om; Breda heeft een internationaal vestigingsklimaat! Met o.a. een groene, aantrekkelijke omgeving, woningaanbod, een sfeervolle en historische binnenstad en culturele voorzieningen binden en behouden we internationale bedrijven aan onze stad!

 

Contact opnemen
international_2.jpg
brochure-bredabusiness-engels.jpg

Breda brings it together

Breda is an international hotspot located in the heart of Europe. It is a bustling meeting place where creatives, entrepreneurs and innovators have room to pioneer. About 250 international companies have already chosen the Netherlands for a regional headquarters for their European and/or Benelux activities. The reasons for choosing Breda includes: the favourable location, availability of talent, attractive residential and living climate, and attractive fiscal climate of the Netherlands.

crossmark_2.jpg

Strategische ligging: internationaal knooppunt

Breda heeft een strategische ligging in de Zuidwestelijke Delta, tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen en het achterland van Noordwest Europa. Dat geeft de stad een sterke uitgangspositie als vestigingsplaats voor internationale bedrijvigheid op de Europese afzetmarkt, in het bijzonder de Benelux. De bereikbaarheid komt ook door de gunstige ligging aan een knooppunt van snelwegen, A16 (noordzuid) en A58 (oostwest). En natuurlijk het HSL-station voor de internationale treinverbinding Amsterdam-Brussel-Parijs. Binnen een uur reis je van Breda naar Schiphol Airport of Brussel. Kortom: een stad met een uitstekende liggen en bereikbaarheid! 

bredabusiness-rithmeesterpark-spotcompanion_0423.jpg

Internationale bedrijven

Voor internationale bedrijven zijn fiscale voordelen van het Nederlandse belastingklimaat interessant ten opzichte van buurland België. Dat geldt ook voor de kenniswerkersregeling voor expats. Veel bedrijven kiezen voor een regionaal hoofdkantoor in Nederland voor hun Europese en/of Benelux-activiteiten. Dit leverde een nieuw woord op in Breda en West-Brabant. Beneluxering verleidt bedrijven succesvol naar de regio. Ze kiezen voor Breda om de gunstige ligging, aantrekkelijk woon- en leefklimaat en het aantrekkelijke fiscale klimaat in Nederland.

isb.jpg

Internationaal onderwijs

Onze HBO-instellingen Breda University of Applied Sciences en Avans zijn belangrijk voor het internationale vestigingsklimaat. In het studiejaar 2018-2019 telde Breda 1.400 buitenlandse studenten, die in Nederland een volledige opleiding volgen (verblijfsduur minimaal 1 jaar). Sinds 2011 hebben we een internationale school: International School Breda, voor basis- en voortgezet onderwijs. Gestart in tijdelijke huisvesting en sinds 2019 gevestigd in een modern nieuw gebouw.

01_fc_beeldmerkbredainternationals_def_v2_72dpi.png

Breda Internationals: internationale community

Meer mensen met een internationale achtergrond versterken de open houding naar internationalisering en het internationale vestigingsklimaat. Het is belangrijk dat internationale bedrijven, werknemers en studenten zich hier goed thuis voelen. Daarom is er een community voor internationals die hier wonen en werken: Breda Internationals. We hebben een LivingIn-programma ontwikkeld voor de internationals met projecten en activiteiten. Breda Internationals is een initiatief van Gemeente Breda, Avans, BUas, International School Breda en Holland Expat Center South.

Living In Programma

Living In Programma in Breda en West-Brabant gaat met name om het behoud van internationaal talent en het aantrekken van nieuw talent. Het programma richt zich op internationale kenniswerkers, internationale studenten en spouses.

De missie van het programma is om een internationaal vriendelijk ecosysteem te creëren waarin elk talent zich thuis kan voelen en zich kan ontwikkelen.
In de visie is (kennis)migratie een familiestrategie. Daarom richt het programma zich nadrukkelijk niet alleen op de first hire - die bij de bedrijven en kennisinstellingen in de regio komt werken - maar ook op het talent dat als partner met hem/haar meereist.

Het programma richt zich op het helpen internationaliseren van MKB-bedrijven, kennisinstellingen, lokale overheid, maar ook sport- en culturele voorzieningen, gebruikmakend van het internationale talent dat in de regio aanwezig is.

Vragen of hulp nodig?

Ik geef je graag advies of tips over ons internationaal vestigingsklimaat. 

Contact opnemen
Wij staan voor je klaar!