Internationaal vestigingsklimaat 

Uitbreiding van de internationale school, een groeiend aantal internationale studenten, grensoverschrijdende samenwerking, internationale evenementen en bedrijven. De feiten liegen er niet om; Breda heeft een internationaal vestigingsklimaat! Met o.a. een groene, aantrekkelijke omgeving, woningaanbod, een sfeervolle en historische binnenstad en culturele voorzieningen binden en behouden we internationale bedrijven aan onze stad!

Strategische ligging: internationaal knooppunt

Breda heeft een strategische ligging in de Zuidwestelijke Delta, tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen en het achterland van Noordwest Europa. Dat geeft de stad een sterke uitgangspositie als vestigingsplaats voor internationale bedrijvigheid op de Europese afzetmarkt, in het bijzonder de Benelux. De bereikbaarheid komt ook door de gunstige ligging aan een knooppunt van snelwegen, A16 (noordzuid) en A58 (oostwest). En natuurlijk het HSL-station voor de internationale treinverbinding Amsterdam-Brussel-Parijs. Binnen een uur reis je van Breda naar hartje Amsterdam of Brussel. Kortom: een stad met een uitstekende liggen en bereikbaarheid! 

Internationale bedrijven

Voor internationale bedrijven zijn fiscale voordelen van het Nederlandse belastingklimaat interessant ten opzichte van buurland België. Dat geldt ook voor de kenniswerkersregeling voor expats. Veel bedrijven kiezen voor een regionaal hoofdkantoor in Nederland voor hun Europese en/of Benelux-activiteiten. Dit leverde een nieuw woord op in Breda en West-Brabant. Beneluxering verleidt bedrijven succesvol naar de regio. Ze kiezen voor Breda om de gunstige ligging, aantrekkelijk woon- en leefklimaat en het aantrekkelijke fiscale klimaat in Nederland.

Internationaal onderwijs

Onze HBO-instellingen Breda University of Applied Sciences en Avans zijn belangrijk voor het internationale vestigingsklimaat. In het studiejaar 2018-2019 telde Breda 1.400 buitenlandse studenten, die in Nederland een volledige opleiding volgen (verblijfsduur minimaal 1 jaar). Sinds 2011 hebben we een internationale school: International School Breda, voor basis- en voortgezet onderwijs. Gestart in tijdelijke huisvesting ging wegens groot succes in april 2019 de nieuwbouw open. 

Meer over Bredase onderwijsinstellingen

Breda Internationals: internationale community

Meer mensen met een internationale achtergrond versterken de open houding naar internationalisering en het internationale vestigingsklimaat. Het is belangrijk dat internationale bedrijven, werknemers en studenten zich hier goed thuis voelen. Daarom is er een community voor internationals die hier wonen en werken: Breda Internationals. We houden daar rekening mee op alle beleidsgebieden van vestigingsklimaat, van wonen tot cultuur en van sport tot mobiliteit en duurzaamheid. Breda Internationals is een initiatief van Gemeente Breda, Avans, BUas, International School Breda en Holland Expat Center South.

Meer over Breda Internationals

Vragen of hulp nodig?

Wij staan voor je klaar!

Ik geef je graag advies of tips over ons internationaal vestigingsklimaat. 

marcelle_den_hooglanderg1-photedbyedwinwiekens.jpg
Marcelle den Hooglander Manager International Affairs