Games

Breda als gamestad

Met een focus op Toegepaste Technologie & Creativiteit, mag een aantrekkelijk ecosysteem voor de game-industrie niet ontbreken. Breda is de creatieve en internationale hotspot voor het starten van jouw gamebedrijf. 

stitchheadstimbaijens-4.jpg
Een aantrekkelijk ecosysteem voor de game-industrie Internationale hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit

Onder Groen, Grenzeloos en Gastvrij hebben we als stad Breda heldere ambities. We zijn een internationale en creatieve hotspot waar toegepaste technologie in de vorm van bijvoorbeeld gaming en robotisering volop ruimte krijgt. Dit zie je terug in de samenwerking met het onderwijs en het opleidingsaanbod. Maar ook in de bedrijven, initiatieven en evenementen. Bij de term 'gaming' of 'games' wordt vaak gedacht aan video games voor entertainment, maar de toepassingen van games zijn eindeloos. Denk aan de zorg, defensie, trainingsdoeleinden. We maken dus onderscheid in serious games, esports, AI en entertainment video games. In Breda willen we het juiste klimaat bieden voor ontwikkelaars en dienstverleners in de game-industrie. Niet alleen voor het starten van een gamebedrijf, maar ook het in stand houden daarvan. Het talent is er met dank aan onze opleidingen al, en dat talent willen we graag in onze regio houden! Ben jij een speler in de game-industrie en heb je hulp nodig bij je onderneming? Denk aan financiering, netwerk, het aantrekken van talent of de zoektocht naar een geschikte locatie? Start bij BredaBusiness. Samen bouwen we aan een vitale stad met een aantrekkelijk ondernemersklimaat.

Interessante evenementen
hqdefault

Game Week

Eind 2023 vond de eerste editie van de Game Week plaats in Breda. Een samenwerking tussen Playgrounds, Dynasty Esports, Breda Game City, Breda University of Applied Sciences (BUas), St. Joost School of Art & Design, De Rooi Pannen, Avans Hogeschool en Gemeente Breda. 

breda-game-city-logo_rectangle.png

Breda Game City

Breda Game City richt zicht op het bevorderen van de Bredase game-industrie en het creëren van een professionele, gezonde en creatieve omgeving.

logobuas_rgb.png

Breda University of Applied Sciences

De hoogaangeschreven game-opleiding Creative Media and Game Technologies van BUas staat bekend als één van de beste wereldwijd en heeft topnoteringen in toonaangevende ranglijsten zoals Keuzegids, The Rookies, GAMEducation en Princeton. 

bredabusiness-gaming-games.jpg

Onderwijs en opleidingsaanbod

Ook Avans Hogeschool, Curio en De Rooi Pannen bieden diverse opleidingen op het gebied van games. Zo zijn studenten voor serious games aan het juiste adres bij Avans, terwijl De Rooi Pannen juist de wereld van e-leisure & events, esports & gaming bedient. Een samenwerking tussen het onderwijs, provincie Noord-Brabant en gemeente Breda moet er voor zorgen dat al dit game-talent in de regio kan landen.

Subsidie voor Toegepaste Technologie & Creativiteit

Speciaal voor initiatieven op het gebied van Toegepaste Technologie en Creativiteit biedt gemeente Breda ondersteuning in de vorm van de subsidie TTC. Je kunt de subsidie TTC aanvragen ter ondersteuning van een project waarbij je (creatieve) technologie, zoals games, toepast om een maatschappelijke uitdaging op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van energietransitie, grondstoffengebruik en circulaire economie, landbouw en voedseltransitie, gezondheid en zorg, mobiliteit en transport of een inclusieve samenleving. Ook in 2024 kunnen ondernemers zich aanmelden voor deze subsidie.

Bredase ondernemers vertellen je meer Lees de ervaringen van game-ontwikkelaars in onze stad.
Meer weten over gaming?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!