Gaming

Breda als gamestad

Met een focus op Toegepaste Technologie & Creativiteit, mag een aantrekkelijk ecosysteem voor de videogame-industrie niet ontbreken. Breda is de internationale hotspot voor het starten van jouw gamebedrijf. 

stitchheadstimbaijens-4.jpg
Game on! Start bij BredaBusiness

De videogame-industrie ontwikkelt zich razendsnel. In Breda willen we het juiste klimaat bieden voor ontwikkelaars en dienstverleners in de game-industrie. Niet alleen voor het starten van een gamebedrijf, maar ook het in stand houden daarvan. Het talent is er al, met dank aan de hoog aangeschreven game-opleiding Creative Media and Game Technologies aan de BUas. Dat talent willen we graag behouden! Ben jij een speler in de videogame-industrie en heb je hulp nodig bij je onderneming? Denk aan financiering, netwerk, het aantrekken van talent of de zoektocht naar een geschikte locatie? Start bij BredaBusiness. Samen bouwen we aan een vitale stad met een aantrekkelijk ondernemersklimaat.

Interessante evenementen
breda-game-city-logo_rectangle.png

Breda Game City

Breda Game City richt zicht op het bevorderen van de Bredase videogame-industrie en het creëren van een professionele, gezonde en creatieve omgeving.

logobuas_rgb.png

Game-opleidingen

De hbo-opleiding in Games van BUas staat bekend als één van de beste wereldwijd en heeft topnoteringen in toonaangevende ranglijsten zoals Keuzegids, The Rookies, GAMEducation en Princeton. 

hqdefault

Achter de schermen bij Twirlbound

Matthijs van der Laar is creatief directeur bij Twirlbound, een game ontwikkelaar. Zij maken entertainment games en zijn gevestigd aan de Takkebijsters in Breda.

Bredase ondernemers vertellen je meer Lees de ervaringen van game-ontwikkelaars in onze stad.
Meer weten over gaming?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!