"Vangnet voor game-ontwikkelaar ligt klaar."

Game development-studio Stitch Heads in Breda ontwikkelt games voor eigen rekening en risico. Dat is risicovolle business, want het ontwikkelen kost veel tijd en geld en het is afwachten of het een commercieel succes wordt.

stitchheads_profielfoto.png

Tim Baijens CEO and co-founder Stitch Heads

stitchheadstimbaijens-4.jpg

Om de ontwikkelprojecten te kunnen financieren doet het bedrijf ook externe opdrachten. “Door corona viel een groot project stil.” Game-ontwikkelaars zijn meestal niet erg bekend onder hun bedrijfsnaam, maar meer met de namen van hun spellen. Dat geldt ook voor de Bredase startup Stitch Heads. Tim Baijens, CEO en mede-eigenaar: “Onze game Kabounce – een multiplayer flipperkastspel - is vooral bekend in Japan, China, Rusland en Amerika.”

Doorgroeien

Stitch Heads werkt aan een nieuw eigen project dat binnen circa twee jaar zijn beslag moet krijgen. “Ik mag er nog niets inhoudelijks over vertellen. We zijn in gesprek met enkele uitgevers en als we eruit komen, dan zal het snel gaan. Ik verwacht dat we dan volgend jaar al doorgroeien van 15 naar 25 tot 30 medewerkers.”

Stekker eruit

De studio werkte aan een externe opdracht voor een groot internationaal evenement toen corona opkwam en de stekker uit het project werd getrokken. Daarmee verdween ineens een belangrijke inkomstenbron en kwam het doorbetalen van de lonen in gevaar. “B’wise wees mij op de mogelijkheden van een Starterslift-financiering.” Starterslift, B’wise, dat startups in West-Brabant ondersteunt en Midpoint Brabant zorgen voor de uitvoering.

Zinvolle feedback

“Ik ben dat aanvraagproces ingegaan en heb dat als heel positief ervaren. De feedback van Business Developer Arthur van B’wise op het aanvraagformulier en op mijn concept-pitch was erg zinvol. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn presentatie fors ingekort en flink wat jargon geschrapt. Vervolgens heb ik die presentatie gedaan, wat overigens mijn eerste Nederlandstalige pitch was. Meestal gaat het er in onze branche Engelstalig aan toe.”

Vangnet

De aanvraag werd goedgekeurd, maar Stitch Heads deed (tot op heden nog) geen beroep op de financiering. “Toen corona begin dit jaar opkwam in China en in het nieuws kwam voelde ik meteen nattigheid. Ik heb direct mijn netwerk geactiveerd op zoek naar nieuwe opdrachten. Die kwamen uiteindelijk precies in de week dat ik met Arthur en Starterslift in gesprek was. Dat heb ik natuurlijk verteld en toen hebben we samen een vangnetconstructie bedacht; de lening ligt als het ware gereed voor als we hem nodig hebben.”

High risk, high reward

“Ik was voor corona al in gesprek met de gemeente Breda over financieringsmogelijkheden. Via de gemeente kwam ik in gesprek met B’wise. Zij wezen mij op de mogelijkheden van de Financieringstafel West-Brabant, waarbij je pitcht voor een groep investeerders en banken. Dat heb ik gedaan, maar de gesprekken met mogelijke investeerders liggen door corona nu even stil. De entertainmentsector is sowieso een lastige sector. Je moet veel investeren voordat je de markt op kunt en successen kunt boeken. Het is high risk, high reward business.” “De externe projecten lopen en we bouwen nu een vertical slice, een proefstukje, van ons beoogde nieuwe product om uitgevers te overtuigen. Dat proefstukje is bijna af en als dat aanslaat, dan ziet de toekomst er voor ons goed uit. We hebben ook een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de makers van Fortnite en het doel is om meer van dat soort overeenkomsten aan te gaan. Zo bouwen we stap voor stap verder. Het is hartstikke leuk om je bedrijf te laten groeien en om nieuw talent op te leiden.”

Meer ondernemersverhalen Bekijk meer ondernemersverhalen
michelevanspilbeeck-abinbev-01958[website].jpg
michelevanspilbeeck-abinbev-01958[website].jpg

Michele van Spilbeeck Directeur Horeca AB InBev

"We zullen altijd nauw verbonden blijven met Breda."
We zullen altijd nauw verbonden blijven met Breda.
handpicked-01-s.png
handpicked-profiel-sjoerdoosten.png

Sjoerd van Oosten Mede-eigenaar Handpicked Agencies

"Shopstreaming in de praktijk geeft een kijkje in de toekomst."
Shopstreaming in de praktijk geeft een kijkje in de toekomst.
Wil jij ook jouw verhaal delen?

Heb jij een inspirerend ondernemersverhaal? Wij komen graag langs voor een goed gesprek. 

Contact opnemen
Neem contact op!