Impact Ondernemen

impactondernemen-bredabusiness.png Het nieuwe normaal

Betekenisvol ondernemen en een positieve bijdrage leveren aan de omgeving. Wil jij de eerste stappen zetten op het gebied van Impact ondernemen? Of ben je al opgestart maar heb je nog vragen? Start bij BredaBusiness!

impact-ondernemen-bredabusiness.jpg
De kracht van samen

Impact Ondernemen houdt in dat je als onderneming niet alleen bestaat om er zelf beter van te worden, maar juist dat je daarnaast een positieve maatschappelijke bijdrage wilt leveren. Ook wel maatschappelijk, sociaal of duurzaam verantwoord ondernemen. Gelukkig kiezen steeds meer organisaties ervoor om impact ondernemen te omarmen en leidend te maken in de bedrijfsvoering. Urban Living Lab Breda, de Triple O Campus, Betrokken Ondernemers Breda (BOB), Avans Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap en Gemeente Breda hebben de samenwerkingsverklaring ‘Impact ondernemen, het nieuwe normaal in Breda’ getekend vanuit de overtuiging dat het delen van o.a. netwerk en expertise je samen veel verder brengt. Wil jij aan de slag met Impact Ondernemen of andere gelijkgestemde ondernemers ontmoeten? Kom naar één van de evenementen rondom dit thema.

Impact evenementen in onze stad
impact-ondernemen-bredabusiness-event.jpg
13/03/24 Impact Ondernemen Café (info volgt)
impact-ondernemen-event-bredabusiness.jpg
03/04/24 Circulair Café (info volgt)
event-impact-ondernemen-bredabusiness.jpg
07/05/24 Impact Ondernemen Café (info volgt)

Impact Ondernemen in Breda

Bij de gemeente Breda leven stevige ambities voor een duurzame economie, inclusie en vergroening. Het betrekken en stimuleren van ondernemend Breda staat hierin hoog in het vaandel. Maatschappelijke uitdagingen vragen om co-creatie, focus, oog voor de bredere belangen en doortastendheid. Het doel van de initiatiefnemers van de samenwerkingscoalitie is om Impact Ondernemerschap in de gemeente te stimuleren en faciliteren door middel van een concreet Actieprogramma en om tegelijkertijd het impact ecosysteem in Breda te versterken.

logos-impact-ondernemen.jpg

Samenwerkingsverklaring Impact Ondernemen

Betekenisvol ondernemen en een positieve bijdrage leveren aan de omgeving. Er zijn tal van bedrijven en ondernemers in de gemeente Breda te vinden die dit doen, maar hoe sterk is het als we elkaar hierin ondersteunen en dit samen doen? Urban Living Lab Breda, de Triple O Campus, Betrokken Ondernemers Breda (BOB), Avans Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap en Gemeente Breda (wethouder Carla Kranenborg-Van Eerd) tekenden de samenwerkingsverklaring ‘Impact ondernemen, het nieuwe normaal in Breda’.

maxresdefault

Met het Actieprogramma Impact Ondernemen richt de samenwerkingscoalitie ‘Impact Ondernemen’ zich op zogenoemde ‘impact first’ en ‘impact second’ ondernemers. Onder de eerste groep vallen ondernemers die maatschappelijke betekenis en het leveren van een positieve bijdrage als hun belangrijkste missie beschouwen. De tweede groep, impact second, geeft invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en levert een substantiële bijdrage aan de samenleving of het milieu, maar heeft dit niet als belangrijkste doel. Juist door deze twee groepen ondernemers met elkaar te verbinden, kunnen ze elkaar inspireren en meer positieve maatschappelijke bijdragen tot stand brengen.

Aftermovie bijenkomst Impact Ondernemen en ondertekening Samenwerkingsverklaring:

Meer weten over Impact Ondernemen?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!