Duikboot gaat de singel in: spektakelstukje van 15-jarige Bredase bouwer U-Boat Worx

30 jun.

De grootste privé duikbootbouwer U-Boat Worx bestaat vijftien jaar en dat werd woensdag gevierd met een o.a. een rondvaart in het stadswater!

6835_u-boat-worx-singels-1.jpeg

Duikboot om de singels van Breda

De duikboot ging het water in bij de Zoete Inval. Oprichter Bert Houtman ging aan boord, om daar samen met een piloot, zijn zoon Ridder Houtman, richting de feestlocatie BAAI te varen.

Daar werden ze feestelijk ontvangen door de inmiddels ruim honderd werknemers die het bedrijf telt. Later werd er een showrondje gemaakt richting Spanjaardsgat. Het water is daar slechts anderhalf tot een meter diep. Maar met alle apparatuur aan boord, sonar, dieptemeters en een ervaren piloot aan boord verliep de tocht goed. Het besturen van de duikboot is niet zomaar iets. Piloten worden speciaal opgeleid door U-Boat zelf, op een opleidingscentrum in Curaçao. 

U-Boat Worx

Het jubileum is vooral ook een terugblik op mooie bedrijfsresultaten. Inmiddels staat de teller al op 60 duikboten en is U-Boat marktleider van deze kleinere en luxe ‘fun’ typen duikboten, tot negen personen. Ze kunnen tot wel 1140 meter of zelfs, na aanpassing, 3000 meter diepte.

Het bedrijf is twee jaar geleden verhuisd van de Oosterhoutseweg naar een complex van 5200 vierkante meter met meerdere laad- en losdoks aan de Franse Akker. 

Breda mag trots zijn op dit bijzondere bedrijf!

Ondernemersverhaal

Wil je meer weten over U-Boat Worx? Lees het ondernemersverhaal van het bedrijf hier

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!