Veelgestelde vragen

Waar heb je een vraag over?

Via de Afdeling Werk kun je, als werkgever, terecht voor informatie en ondersteuning bij het aannemen van werkzoekenden. Bij de Afdeling Werk geloven we in de kracht van mensen. Nog steeds zoeken veel werkgevers naar een medewerker die als duizendpoot fungeert. Helaas biedt de hedendaagse arbeidsmarkt, de aanbodzijde, geen oplossing voor dit probleem. Vandaar dat we graag in contact komen om het vraagstuk te analyseren. Onze vakspecialisten gaan daarna aan de slag om de ‘match’ tot stand te brengen en kijken met name naar gevraagde vaardigheden en de werkomgeving. Op basis daarvan worden kandidaten, met achtergrondinformatie, vrijblijvend geintroduceerd. Het realiseren van een win-winsituatie voor werkgever én kandidaat is hét uitgangspunt.

De Participatiewet is een Nederlandse wetgeving waarbij mensen, vanuit een uitkeringssituatie, ondersteuning krijgen om te komen tot zelfredzaam burgerschap. De opgave en uitvoering van deze wet is belegd bij gemeenten en UWV. De wet voorziet in financiële bijstand aan mensen die (tijdelijk) niet (meer) in staat zijn om zichzelf in eigen levensonderhoud te voorzien.

Sinds 2013 hebben het kabinet en sociale partners – werkgevers en werknemers – de krachten gebundeld om zich in te spannen voor mensen met een (on) zichtbare arbeidsbeperking. Uitgangspunt is de realisatie van een inclusieve maatschappij zodat deze doelgroep betaald werkt bij reguliere werkgevers. Meer informatie over de Banenafspraak, aanverwante regelingen, subsidiabele bijdrages en/of de mogelijkheden van inclusief ondernemen? Een vakspecialist van WSP Breda komt graag langs om een maatwerkgerichte win-winsituatie te creëren!

Maatwerk is hét credo van onze dienstverlening! Er zijn lokaal, regionaal en/of landelijk tal van ondersteuningsmogelijkheden. Dit varieert van loonkostensubsidie tot subsidiabele bijdrages voor maatwerkgerichte opleidingstrajecten i.c.m. betaald werk. We kijken altijd naar een win-winsituatie en trachten ‘matches’ duurzaam tot stand te brengen. Namens het WSP Breda hebben we sectorale vakspecialisten die graag langs komen voor een persoonlijk gesprek alvorens een maatwerktraject ontstaat.

Een proefplaatsing is een nuttig instrument om te toetsen of er wederkerige interesse ontstaat tussen werkgever en kandidaat. De proefplaatsing kan worden ingezet voor maximaal één maand. Hierdoor behoudt de kandidaat zijn uitkering en heeft het geen gevolgen als er geen wederzijdse klik ontstaat. Voorafgaand aan de proefplaatsing formuleert de vakspecialist van het WSP Breda heldere doelen en verwachtingen met kandidaat en werkgever. Hierdoor worden verwachtingen, vooraf, goed gemanaged zodat men constructief kan toewerken naar een succesvolle match.

Speciaal voor werkzoekenden en werkgevers uit de regio is het platform West-Brabant werkt door ontwikkeld. In een speciaal portal – beschermde omgeving op het wereldwijde web waardoor gegevens niet traceerbaar zijn – kunnen kandidaten en werkgevers elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten. In dit portal worden vacatures zichtbaar voor werkzoekenden en via de zogeheten ‘kandidaat-verkenner’ is het mogelijk om zelf op zoek te gaan naar regionaal talent. Uiteraard kun je – indien gewenst – altijd een beroep doen op één van de specialisten van het WSP Breda. Het aanmaken van een profiel is eenvoudig en geheel kosteloos.

Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!