Onderwijsinstellingen

CURIO en De Rooi Pannen stellen met een breed palet aan beroepsopleidingen jongeren in staat hun talenten te ontplooien. Avans, Breda University of Applied Sciences en de Nederlandse Defensie Academie trekken jaarlijks tienduizenden studenten uit binnen- en buitenland.  De International School Breda biedt internationaal primair en voortgezet onderwijs onder één dak. Talent dat we graag binden en behouden in onze stad!

Curio

Curio prikkelt je nieuwsgierigheid om te leren en is de beroepsopleider van de regio. Je ontdekt waar je leer-en werkplezier ligt. Zo ben je voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst.

De Rooi Pannen

De Rooi Pannen: zo echt kan leren zijn! Een scholengemeenschap met vmbo- en mbo-opleidingen voor handel & ondernemen, horeca, toerisme & recreatie, vormgeving en marketing & evenementen. 

International School Breda

International School Breda (geopend in 2011) heeft 350 kinderen onder één dak: van primair tot voortgezet onderwijs. Een eigen mini Verenigde Naties in Breda met zo’n 44 nationaliteiten van over de hele wereld.

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is de beste grote hogeschool van Nederland in de Keuzegids HBO 2021. Het is een van de grotere hogescholen in Nederland. Het kennisinstituut ontwikkelt kennis voor onderwijs en samenleving.

BUas

BUas (Breda University of Applied Sciences) is een middelgrote, niet-particuliere instelling voor hoger onderwijs. 7.000 studenten krijgen hier hun voorbereiding op een internationale carrière, waarvan maar liefst 1200 internationale studenten!

NLDA

NLDA (Nederlandse Defensie Academie) leidt militaire leiders op. De academie is in hartje Breda, in het Kasteel van Breda. Hier kwam in 1828 de KMA (Koninklijke Militaire Academie). Jaarlijks krijgen hier 700 cadetten en cursisten hun opleiding van officier tot wetenschappelijk-militaire studie.

St. Joost School of Art & Design

St. Joost School of Art & Design leidt de kunstenaars en designers van de toekomst op. Een beroep in de wereld van kunst, design en de creatieve industrie!

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta