Nieuws

West-Brabant Werkt Door: Het online platform naar werk en scholing

 27/08/2021

3 min.

Dé online route naar werk, scholing en informatie in onze regio; dat biedt West-Brabant werkt door! Het online platform geeft je als werkgever toegang tot het grootste werkzoekendenbestand van West-Brabant. Werkzoekenden krijgen de kans om interessante werkgevers te ontmoeten en werknemers kunnen er terecht voor inzicht in scholingsmogelijkheden.

KRACHTEN BUNDELEN

Alle partners van de arbeidsmarktregio West-Brabant bundelen hun krachten op het online platform. Werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties, onderwijs en overheid gaan samen voor een talentrijke arbeidsmarkt. Juist nu de arbeidsmarkt door de coronacrisis onder druk staat, geeft één centraal loket duidelijkheid. Met werkgevers en werknemers kijken we naar collegiale uitleen – van werk naar werk -, creëren we functionele om-, her- of bijscholingsmogelijkheden voor werknemers en maken we een online match mogelijk tussen werkgevers en werkzoekenden.

CORONACRISIS

Wethouder Marcel Willemsen, voorzitter van het Bestuur Regionaal Werkbedrijf, spreekt van een win-winsituatie: “Ik ben blij met deze stap vooruit die we als betrokken partijen in de regio met elkaar zetten. De coronacrisis zorgt bij sommigen werkgevers voor minder werk, bij anderen juist voor extra kansen. Met dit platform geven we antwoord op een veelgestelde vraag van werkgevers, om zelf de match te maken met kandidaten die op zoek zijn naar werk. Dat doen we hiermee op innovatieve wijze. Want er zijn in West-Brabant nog volop kansen om aan de slag te gaan, dat zien we ook terug in de grote betrokkenheid van werkgevers die zich al hebben aangesloten bij dit platform”, besluit Willemsen.

ONLINE MATCH

Met de Meet & Match-module van West-Brabant werkt door kunnen werkgevers en werkzoekenden zelf aan de slag. In een besloten online omgeving is zoeken naar een match makkelijk, leuk en persoonlijk. Na het aanmaken van een persoonlijk profiel hebben werkzoekenden de mogelijkheid om te swipen tussen regionale werkgevers. Het doel is helder: van een digitale ontmoeting naar een sprankelende kennismaking die leidt tot een match waar werkgever en werkzoekende blij van worden!

Een werkgever die zich heeft aangesloten bij het platform is onderneming Janus Vaten uit Oosterhout. HR-manager Patrick Oosterveer vertelt: “Dankzij dit platform krijgen wij inzicht in beschikbare kandidaten in West-Brabant. En daarbij komen we op een leuke en eenvoudige manier in contact met kandidaten die op basis van competenties en interesses met onze onderneming matchen. Dat is al een mooi begin! Vervolgens hopen wij op een duurzame inzet van deze kandidaat want zo geven wij ook nog eens concreet invulling aan ons sociaal ondernemerschap.”

INFORMATIE

Werkgevers, werknemers en werkzoekenden kunnen op www.westbrabantwerktdoor.nl ook terecht voor werkgerelateerde informatie. Bij wie klop je als werknemer aan voor ondersteuning en advies? Welke opleidingen kan je volgen die je klaarstomen voor werk waar

Bezoek West Brabant Werkt Door

Meer nieuws

boazadank bredainbusinesslifestylemagazinekopie

Wethouder Boaz Adank over Breda als internationale hotspot voor toegepaste technologie en creativiteit in december editie van het Breda in Business & Lifestyle magazine

02 dec 2 min.
bredabusiness buas game hub 2023 1

BUas, provincie en gemeente investeren miljoenen om game-expertise te laten renderen in regio

09 mrt
bwise beeld breed

Breda krijgt een nieuwe hotspot voor startups: B’WISE Incubator

04 nov 5 min.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta