Nieuws

Internationale allure voor Vuelta Business Event in het Chassé Theater

 23/08/2022

5 min.

Zondag 21 augustus 2022 was het dan eindelijk zover! De Vuelta Breda-Breda etappe. Niet alleen Breda, maar heel West-Brabant stond op zijn kop en kleurde rood. Een internationaal evenement om ook op zakelijk gebied mooie verbindingen en ontmoetingen tot stand te brengen. Zo was het Chassé Theater het decor voor het Vuelta Business Event, om zakelijke ontmoetingen en verbindingen te leggen tussen onderwijs, overheid en bedrijven. Een samenwerking tussen BredaBusiness, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en Brabant Sport. Hierbij was niet alleen het Bredase- én Brabantse bedrijfsleven goed vertegenwoordigd, maar ook een vertegenwoordiging uit Spanje. Breda Brengt het Samen!

Van business event tot bedrijvencompetitie

Het business event was het afsluitende onderdeel van het economische activatie programma van de Vuelta in Breda. Zo is in de aanloop naar de etappe een bijeenkomst “Zakendoen in Spanje” georganiseerd samen met de twee andere Vueltasteden Utrecht en Den Bosch, ROM Utrecht, BOM en Brabant Sport, een Spaanse wandeling en een workshop fietsregels in Nederland voor Breda Internationals en de Vuelta Bedrijvencompetitie “Fietsen voor Breda.” Deze competitie werd versterkt door een PR-campagne met koplopers Handpicked Agencies, Be By Beta en Amphia.

Niet alleen sportief event

Wethouder Daan Quaars: “Als er een Nederlandse stad is die een geschiedenis heeft met Spanje, dan zijn wij dat wel. Mooi om te zien hoeveel draagvlak er is: provincie, rijk, gemeente en de organisatie van de ronde. Het levert zoveel meer op dan een dag wielrennen. Denk aan publiciteit, sportiviteit, economisch vlak enzovoort. De Vuelta brengt een mooie kans om echt een internationaal visitekaartje af te geven van de stad. Naast sportief, wordt het zo ook een economisch, duurzaam en cultureel verhaal.”  

Internationaal event voor ontmoeting en verbinding bedrijfsleven

Het business event vond plaats op een unieke locatie in het Chassé Theater, namelijk het podium van de Grote Zaal. Burgemeester Paul Depla bedankte in zijn welkomstwoord de bedrijven die met hun activiteiten een bijdrage leveren aan het internationale vestigingsklimaat en de ambitie als internationale hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit. Daarnaast werd op feestelijke wijze het totaal aantal fietskilometers bekend gemaakt, die bij elkaar zijn getrapt door diverse Bredase bedrijfsteams in de Vuelta Bedrijvencompetitie “Fietsen voor Breda.”  

Vuelta Bedrijvencompetitie Fietsen voor Breda

Aan de Vuelta Bedrijvencompetitie Fietsen voor Breda hebben diverse Bredase bedrijven deelgenomen met een eigen bedrijfsteam om in 100 dagen voor de start van de Vuelta zoveel mogelijk fietskilometers te maken. Met een app werden automatisch alle fietskilometers geregistreerd. In totaal hebben de teams maar liefst 143.302,42 kilometers bij elkaar gefietst!  Dit prachtige resultaat werd door Wethouder Daan Quaars en Jeroen Meeuwissen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda Fonds feestelijk onthuld. Met elke gezamenlijke 5.000 gefietste kilometers wordt een Bredaas kind, dat dit nodig heeft, aan een fiets geholpen. In totaal zijn er dus 29 fietsen bij elkaar gereden! Mooi om hier samen de schouders onder te zetten. In Breda ondernemen we samen.

Aftermovie

Bekijk de aftermovie en geniet nog even na van dit unieke event in Spaanse sferen!

Aftermovie

Meer nieuws

carlakranenborg-bredabusiness-magazine-cut.jpeg

Carla Kranenborg-van Eerd op de cover van het Breda Business & Lifestyle magazine

20 jul 3 min.
stroomvoorziening.png

TenneT geeft geen nieuwe, grote aansluitingen af voor bedrijven

09 jun
openpandenroute-04-photedbyedwinwiekens.jpg

Terugblik op de Open Panden Route in de binnenstad van Breda

02 dec 4 min.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta.png