Nieuws

Logistics Community Brabant Inspiratiesessies

 17/08/2022

7 min.

In het voorjaar van 2022 heeft het LCB-thema Smart Industry haar netwerk rondom de ‘Community of Planners’ uitgebreid met planningsverantwoordelijkheden binnen de maak- en procesindustrie, zorginstellingen, logistiek dienstverleners en fulfilment bedrijven, maar ook zijn er nieuwe contacten gelegd met professoren, PHD’ers en consultants. Hierdoor heeft LCB Smart Industry een goed beeld gekregen van de kansen en bedreigingen in de digitaliserende wereld van logistiek.

4 inspiratiesessies

Deze nieuwe kennis heeft LCB Smart Industry omgezet in 4 inspiratiesessies. In deze sessies komen steeds drie sprekers aan het woord die hun eigen invalshoek en ervaringen delen. Met een algemene introductie en bedrijf specifieke use cases, proberen deze sprekers je te inspireren en te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Digital Twins, Circulaire Economie, Intelligent Forecasting en Transparantie in de Keten. Om de partners van het DALI en DDSZ netwerk te inspireren op deze gebieden, bieden we deze sessies ook graag aan jullie aan.

Digital Twins

Het gebruik van een digitale tweeling kan enorm helpen met besluitvoering van complexe zaken. Maar hoe pas je nu een digital twin toe? Hoe kan uw bedrijf voordeel halen uit deze nieuwe technologie? 

Jeroen Broekhuijsen, Digital Lead bij TNO deelt zijn expertise met een introductie op Digital Twins. Guido van Gageldonk, co-founder van Prespective, neemt ons mee in de wereld van engines, de tool voor digital twin applicaties. Tot slot presenteert Roland van de Kerkhof, themamanager LCB Smart Industry, de manier waarop studenten kunnen worden ingezet om cases rondom digital twins aan te pakken. 

“Twinning is a choice, not a product”- Jeroen Broekhuijsen

Digital Twins

Circulaire Economie

Circulaire economie wordt een steeds belangrijker begrijp. Circulaire economie wordt een steeds belangrijker begrip. Het tegengaan van globale uitdagingen zoals klimaatveranderingen, het verlies van biodiversiteit, verspilling van resources en vervuiling van de planeet zijn zeer actuele thema’s voor bedrijven. Het verlengen van de product life cycle op alle mogelijke manieren draagt bij aan een circulaire keten en economie. Denk aan reduce, reuse, recycle en recover...

Ramon Caanen, Senior Supply Chain Consultant bij Philips Engineering Solutions, vertelt hoe Philips uitdagingen rondom circulariteit aanpakt. Bram Joosen, business development manager bij Covestro, maakt inzichtelijk hoe circulariteit een rol speelt in de chemische industrie. Tot slot geeft Cécile van Oppen, co-founder van Copper8, weer welke impact circulariteit heeft in de bouwsector.

“Moving from experimentation to institutionalization” – Cécile van Oppen

Circulaire Economie

Intelligent Forecasting

Forecasting is niets nieuws. De meeste organisaties hebben er mee te maken bij het plannen van productie, transport, operationele processen en het plannen van personeel. Het maken van een goede forecast is voor organisaties nog vaak een uitdaging. Wat is de toegevoegde waarde van een goede en betrouwbare forecast? En hoe maak je deze forecast? Welke middelen en gegevens heb je hiervoor nodig? En hoe zet je je forecast om in een planning?

Kristiaan Glorie, executive director van Erasmus Q-Intelligence, presenteert de toepassingen van forecasting met Artificial Intelligence. Maurice Jilderda, business development manager bij Perfact, neemt je mee in de wereld van forecasting in maintenance. Last but not least, Maarten de Boo, Vice-President bij Quinyx, de expert in forecasting werknemers in de personeelsplanning omgeving. 

Intelligent Forec...

Transparantie in de Keten

Concurrentie is de laatste jaren veranderd van bedrijf versus bedrijf naar supply chain versus supply chain. Effectieve samenwerking in de keten is daarom cruciaal. Transparantie en centrale besluitvoering helpen bij het inzichtelijk maken van je keten. Hoe creëer je transparantie in je keten? En wat zijn eigenlijk de voordelen hiervan? Hoe beslis je welke informatie je gaat delen en welke niet? 

Sjoerd Rongen, consultant smart industry bij TNO spreekt namens het smart connected supplier network en geeft een beeld hoe hij naar transparantie in de keten kijkt. James Veale, co-founder of GreenToken by SAP demonstreert de traceerbaarheid van palm olie door het gebruik van blockchain. Tot slot gaan Goos Kant en Anabela Cantiani van Ortec in op het sociale aspect van samenwerking in een keten.

Meer weten?

Vind je dit interessant? Wil je graag meer leren? Wil je sparren met gelijkgestemden? Neem dan contact op en samen onderzoeken Logistics Community Brabant de beste mogelijkheden.

Meer nieuws

breda-startup-award-2021_press-19.jpg

A Perfect Jane wint De Startup Award 2021

20 okt 5 min.
energie.jpg

Kantoren moeten in 2023 minimaal een energielabel C hebben

08 dec
bredacooroekraine.png

#BredavoorOekraïne: inzamelen geld en goederen voor continue hulpstroom aan vluchtelingen

13 apr 2 min.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta.png