Kantoren moeten in 2023 minimaal een energielabel C hebben

8 dec.

Samen naar een CO2-neutrale toekomst in 2030. Dan zijn er alleen nog duurzame kantoorpanden met energielabel A. Op weg er naar toe geldt al de verplichting per 1 januari 2023 dat elk kantoorpand in Nederland minimaal over energielabel C moet beschikken. Gemeente Breda en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant werken samen om kantooreigenaren te helpen bij deze nieuwe verplichting.

energie.jpg

Deel ons inzicht in je huidige energiesituatie

Voor dat de gemeente je goed kan helpen en informeren hebben ze een vragenlijst “Label C verplichting” van de Omgevingsdienst voor je om in te vullen. De vragenlijst geeft ons inzicht in je huidige energiesituatie en jouw vragen hierover. Dat biedt de gemeente handvatten om je komend jaar op de juiste manier te kunnen helpen. Ze willen voorkomen dat ze straks in 2023 genoodzaakt zijn te handhaven en in het uiterste geval over moeten gaan tot sluiting van kantoorpanden die niet voldoen.

Wat kan je zelf doen?

  • Op de website RVO Energielabel C kan je nagaan of de energielabel C-verplichting van toepassing is op jouw kantoorpand(en) en welke uitzonderingen er gelden. Ook vind je hier een kaart waarop je kunt zien wat er bij de gemeente bekend is over jouw kantoorpand.
  • Indien je op dit moment voor jouw kantoorpand nog niet beschikt over energielabel A, B of C, dan adviseren wij je om tijdig de benodigde stappen te ondernemen. Het kan ook zijn dat je nog energiebesparende maatregelen moet treffen om op het vereiste niveau te komen.
  • Op de website RVO Energielabel C vind je ook een stappenplan dat je kan doorlopen om tot het vereiste label te komen en een subsidiewijzer.
  • Voor het vaststellen en registreren van jouw energielabel schakel je een erkend energieadviseur in. Wij adviseren je om tijdig contact op te nemen met een adviseur om te voorkomen dat jouw kantoorpand niet tijdig over (minimaal) label C beschikt. Je vind een deskundig adviseur hier.

Vragenlijst energielabel voor kantoorpanden

Om je goed te kunnen helpen en te kunnen informeren vraagt de gemeente Breda je een vragenlijst “Label C verplichting” van de Omgevingsdienst in te vullen. Je kunt deze vragenlijst bereiken via de website van omgevingsdienst. Als je deze vragenlijst vóór 12 december invult maak je kans op één van de 20 gratis QuickScans die zij aanbieden. Deze QuickScan geeft jouw huidige energiesituatie weer en geeft concrete aanbevelingen over de investeringen nodig voor het behalen van Label C of hoger. Met de QuickScan krijg je ook inzicht in wat deze investeringen voor je opleveren op de lange termijn aan energiebesparing en kosten (voor het vaststellen en registreren blijft een energieadviseur nodig). 

We zijn benieuwd naar de voortgang voor de duurzame kantoorpanden en zien jouw informatie en vragen graag via de vragenlijst tegemoet. Op naar een duurzaam kantoorpand!

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!