Van 'niks' naar een eigen kapperszaak

5 feb.

Loop je de Ginneken Barbier binnen, dan word je ontvangen door de zeer trotse Majd Almadi met een brede glimlach op zijn gezicht. ‘Welkom bij de Ginneken Barbier!’ En dat voel je; een gezellige en ontspannen huiskamersfeer met grote spiegels en mooie kunst aan de muur.

majd-bredabusiness.jpg

Majd heeft zijn droom om een eigen kapperszaak te beginnen nooit onder stoelen of banken gestoken. Geboren in Syrië en zoon uit een kappersgezin. Zo werkte hij al vanaf zijn 7de in de kapperszaak van zijn ouders. En met plezier! Op die jonge leeftijd wist hij al wat hij later wilde, zijn eigen zaak! Maar zo makkelijk als dat nu klinkt, zo ging dat echter niet.

Op zijn negentiende brak er oorlog uit in Syrië en moest Majd noodgedwongen zijn thuisland verlaten. Een lange, onzekere en angstige reis leidde hem uiteindelijk naar Breda. Hier werd hij opgevangen door een warm kappersgezin. Toeval bestaat niet? Integreren was zijn voornaamste prioriteit en dat is gelukt. De ‘zachte g’ heeft hij al goed onder de knie en ‘gezellig’ wordt te pas en te onpas gebruikt.

artikelmajd-4.jpg

Zijn passie voor het kappersvak bleef en Majd ging aan de slag bij een Nederlandse kapperszaak. Door omstandigheden verloor hij zijn baan en belandde in de bijstand. Zodoende kwam hij in contact met BredaBusiness. Dennis van Jaarsveld, werkgeversadviseur BredaBusiness: “Toen ik Majd leerde kennen, was hij net als freelancer via een payrollbedrijf gestart bij een andere kapper in Breda. Het betrof een parttime opdracht en urenopbouw bleek moeilijk. Hierdoor bleef hij deels afhankelijk van een bijstandsuitkering. We hebben toen eerst op verschillende manieren geprobeerd om tot fulltime werk te komen, maar al snel werd duidelijk dat Majd een eigen kapperszaak wilde opzetten. Omdat hij duidelijk geen gebrek aan visie, enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft, zijn we dit gaan onderzoeken. Hierbij hebben we een coach ingeschakeld van BusinessCoach Breda, die Majd geholpen heeft met een ondernemings- en financieel plan. Vervolgens is er ondersteuning ingezet vanuit het BBZ (Besluit Bijstandverzekering Zelfstandigen) en enkele maanden later was Ginneken Barbier een feit."

Maatwerk is vaak de sleutel tot succes bij het bemiddelen van werkzoekenden uit de bijstand naar een nieuwe baan. Iedereen is anders en neemt andere ervaringen mee. Geef je werkzoekenden een kans, dan krijg je daar loyale en hard werkende collega’s voor terug. Zoals Majd treffend zegt: “Ik heb geleerd dat als je in Nederland je best doet, goed integreert en een eerlijk persoon bent je welkom bent en de kans krijgt om echt mee te doen in deze maatschappij. Wie goed doet, goed ontmoet!”

Neem contact op met onze werkgeversadviseurs en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!