Nieuws

Heembouw krijgt Groene Pluim uitgereikt!

 10/09/2021

5 min.

Circulair of duurzaam bouwen. Dat is één van de belangrijkste manieren om de wereldwijde klimaatcrisis te overwinnen. Heembouw Breda heeft duurzaamheid in vele facetten van de bedrijfsvoering al doorgevoerd. Dat maakt dat zij op 9 september de Groene Pluim hebben gekregen uit handen van wethouder Boaz Adank.

Waarom verdient Heembouw de Groene Pluim?

Volgens de onafhankelijke jury onderscheidt Heembouw zich op diverse zaken die verder leiden tot duurzaam ondernemen, zoals:

  • ze bevorderen duurzame, inclusieve en duurzame economische groei en wonnen in 2021 twee awards voor Beste werkgever. Zowel in de categorie ‘bouw’ als de categorie ‘landelijk overall'
  • ze hebben succesvolle afvalbeheerprogramma's
  • er wordt ingezet op circulair ontwerpen en bouwen door hergebruik, recycling en toepassing van biobased materialen
  • ze dragen op veel manieren bij aan de samenleving en welbevinden van medewerkers.

Met een combinatie van marktkennis, kennis van locaties en verstand van (lean) bouwen, is Heembouw één van de leidende partijen op de markt van bedrijfsruimten in Nederland.

In Breda zijn inmiddels drie Groene Pluim-houders

Heembouw is de volgende in het rijtje na Autobedrijf Bluekens (2019) en Van Haperen Dakbedekkingen (2020).

De Groene Pluim is een initiatief van de gelijknamige Stichting. Met De Groene Pluim worden ondernemers in het zonnetje gezet die positief voorbeeldgedrag zien. Dit zet andere ondernemers aan om hetzelfde te doen. Op die manier laat het bedrijfsleven zien dat ze niet alleen denken aan geld verdienen. Maar ook aan duurzaamheid, aan klimaattransitie en een eerlijke, sociale wereld. En dat vanuit een innerlijke overtuiging. Met name bestaande ondernemers die de switch moeten maken van de ‘oude’ naar de ‘nieuwe’ economie moeten hiervoor echt een cultuurverandering doormaken. Het netwerk van de Groene Pluim biedt hiervoor een mooie plek om gelijkgestemden te vinden en van elkaar te leren.

Bedrijven kunnen zichzelf voor de Groene Pluim aanmelden en de stichting kiest (in overleg met gemeente) jaarlijks één bedrijf uit dat het beste hieraan voldoet. Uiteraard wordt dit onafhankelijke gecheckt door een selfassessment in combinatie met een audit. De overige aangemelde bedrijven worden opgenomen in het netwerk. Allemaal samen inspireren ze elkaar om extra stappen te zetten richting een betere wereld.

30 Groene Pluimen uitgereikt in Nederland

In totaal zijn inmiddels 30 Groene Pluimen uitgereikt in (met name) Zuid west Nederland. Meer dan honderd bedrijven zijn inmiddels onderdeel van het netwerk. Gemeente Breda en de stichting Breda Circulair ondersteunen dit initiatief van harte. Zij zetten zich actief in op het verduurzamen van de Bredase economie en daar hoort een compliment als de Groene Pluim bij.

Meer nieuws

Monique Bax genomineerd voor Beste Economische Ambtenaar 2021!

02 sep 2 min.

Nieuwe flitspeiling ondernemers: Welke impact heeft corona?

07 okt 1 min.

Samen met de gemeente Breda, BredaBusiness en Platform BV Breda voor glasvezel

24 sep 4 min.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Simone Vincken Senior Adviseur Economie