Gemeente Breda lanceert nieuw online ondernemersplatform BredaBusiness.com

1 sep.

In Breda ondernemen we samen. Woensdag 1 september 2021 heeft wethouder economische zaken, Boaz Adank, het nieuwe online ondernemersplatform BredaBusiness.com op feestelijke wijze gelanceerd.

foto_persbericht_lancering_boazadank.jpeg

Het platform BredaBusiness.com is een doorontwikkeling van de oude website. Deze voldeed niet meer aan de behoeften van de Bredase- en internationale ondernemers. Het vernieuwde BredaBusiness draagt bij aan de doelen uit de Economische Visie (2019) zoals de profilering van de stad als dé internationale hotspot voor Toegepaste Technologie & Creativiteit, het binden en behouden van talent, het bouwen aan een community voor innovatie en het inspireren van het huidige MKB om de eerste stappen te zetten op het gebied van duurzaam- en digitaal ondernemen.

Wethouder Boaz Adank: “Met BredaBusiness maken we nog meer zichtbaar wat er speelt in de stad. Ondernemers in Breda staan niet stil. Het zijn echte aanpakkers. De stad is vol in ontwikkeling. BredaBusiness biedt een podium om de innovaties, verhalen, co-creaties en ontwikkelingen die hier plaatsvinden in de spotlights te zetten. Zo ontstaan weer verbindingen en verrassende samenwerkingen tussen onderwijs, overheid en ondernemers en laten we daadwerkelijk zien dat we dé internationale hotspot voor Toegepaste Techniek & Creativiteit zijn!”

Verbinden, inspireren en informeren

Het platform biedt nu één centrale voordeur waar je als ondernemer terecht kunt voor hulp, inspiratie of informatie. BredaBusiness voorziet hierbij in de behoefte van de zakelijke markt door te verbinden, te inspireren en te informeren over actuele thema’s op ondernemersgebied. Van personeel en arbeidsmarkt tot innoveren en vestigen. Van hele praktische to-the-point informatie waar je direct mee aan de slag kunt tot exclusieve ondernemersverhalen van onze ambassadeurs: de Bredase ondernemers. Dit alles in een herkenbare, consistente stijl. BredaBusiness biedt het allemaal.

In Breda ondernemen we samen

Of je nu al generaties lang onderneemt in Breda of overweegt om je hier te vestigen: in Breda ondernemen we samen! BredaBusiness is er dan ook voor én door ondernemers, en zet zich in voor talent en samenwerking met diverse partners. Op lokaal, regionaal en zelfs internationaal niveau probeert het team achter BredaBusiness slimme verbindingen te leggen tussen ondernemers, overheid en onderwijs. De accountmanagers en acquisiteurs van het Ondernemersteam Gemeente Breda, maar ook de werkgeversadviseurs van het WerkgeversServicepunt bundelen hierbij hun krachten en zijn hét eerste aanspreekpunt voor ondernemers. Maar denk ook aan diverse specialisten op het gebied van veilig ondernemen, internationalisering of circulaire economie. Dagelijks staan de sparringpartners persoonlijk voor ondernemers klaar.

Van platform tot podcast

Het online ondernemersplatform BredaBusiness.com is één van de kanalen waarmee de doelgroep wordt bereikt. BredaBusiness kan gezien worden als het label voor de zakelijke markt, dat middels een nieuwe contentstrategie steeds meer vorm krijgt. Zo is er recentelijk een BredaBusiness YouTube-kanaal gelanceerd, een BredaBusiness LinkedIn-kanaal en zal er binnenkort ook een eigen BredaBusiness podcast te beluisteren zijn via Spotify. “Op die manier spelen we nog beter in op de informatiebehoefte en het huidige mediagebruik van de doelgroep. Met die doelgroep blijven we in gesprek, waarbij uiteraard ook diverse offline middelen worden ingezet. De kracht van ontmoeting is en blijft toch elkaar fysiek ontmoeten, maar het is goed dat dit wordt versterkt door een stevige online aanpak,” aldus wethouder Adank.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk www.bredabusiness.com

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!