Nieuws

Breda Game City - Innovatieve hub met wereldwijde aantrekkingskracht

 22/07/2022

2 min.

‘Breda als game stad wereldwijd op de kaart zetten’, dat is in een notendop de doelstelling van Matthijs Van De Laar. De stichting Breda Game City die hij hiervoor oprichtte zorgt voor verbinding tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven.

Breda = Game City

Matthijs studeerde af aan de opleiding Creative Media & Game Technologies aan Breda University of Applied Sciences (BUas) in Breda. Als jonge ondernemer heeft hij zich in Breda gevestigd met zijn bedrijf Twirlbound en is sinds de start een zeer succesvolle game ontwikkelaar.

Vanuit de hele wereld komen studenten naar Breda om aan de BUas te studeren, de game opleiding staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven. Ard Bonewald manager en docent Game Design & Production onderschrijft dit. “Op dit moment zijn 50% van de studenten die hier deze opleiding volgen internationaal. Een hele gemotiveerde groep, die speciaal naar de BUas komt voor de kwaliteit en de diversiteit. 

Interview - Issue Magazine

Lees het interview over de wereldwijde aantrekkingskracht van deze innovatie hub, de kracht van de game opleidingen Breda University of Applied Sciences en de kracht van verbinding tussen onderwijs, overheid en ondernemers.

Bekijk de Issue Magazine hier.

Meer nieuws

olofsuttorp daanquaars lavuelta2022kopie

Amphia wint met trots La Vuelta Bedrijvencompetitie ‘Fietsen voor Breda’

19 sep 3 min.

Impact Ondernemen, het nieuwe Normaal in Breda

07 jul
kvk top 100 breda

Vier Bredase bedrijven in de 16e KVK Innovatie Top 100!

03 feb

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta