Veelgestelde vragen

Waar heb je een vraag over?

Heb je een vraag over het starten van een onderneming, geldzaken, vergunningen of een ander belangrijk onderwerp? We hebben de belangrijkste vragen op een rij gezet voor je.

Starten

Ik start een onderneming. Wat moet ik officieel regelen?

Verschillende organisaties bieden hulp aan starters. Bekijk de website van de Gemeente Breda.

Ik ben een starter. Waar vind ik een relevant netwerk, coaching en training?

De Business Coach Breda staat voor je klaar! Met coaching, training en netwerken voor startende bedrijven. Neem contact op: bel 076- 529 8080 of via de mail: Info@businesscoachbreda.nl.

Ik wil een bedrijf aan huis starten. Waar moet ik op letten als het gaat om bestemmingsplannen?

In een bestemmingsplan staat wat er in een gemeente mag gebeuren met de ruimte. Het bepaalt wat je in een bepaald gebied mag bouwen of verbouwen en hoe je de grond en gebouwen mag gebruiken. Bekijk de website van de Gemeente Breda.

Wanneer kom ik in aanmerking voor bijstand voor zelfstandigen?

Je woont in Breda, bent ondernemer of zzp’er en hebt tijdelijk extra geld nodig om je bedrijf te runnen of je gezin te onderhouden. Misschien kan de gemeente je helpen met bijstand of krediet. Bij SOLO (Sociaal Ondernemersloket Online) onderzoek je of je hiervoor in aanmerking komt, vraag je bijstand of krediet.

Bekijk de website van de Gemeente Breda of neem contact op via sso@breda.nl of telefoon 14 076.  
 

Hoe meld ik me aan bij een startup ondersteuningsprogramma voor innovatie starters met groeiambities?

Braventure is het provinciale startup ondersteuningsprogramma West-Brabant. Een programma voor innovatieve starters met groeiambities. Het Brabantbreed programma heet Braventure, in West-Brabant voert Rewin dit uit: www.rewin.nl.

B'WISE biedt startups met flinke groeiambities een aantal ontwikkelprogramma’s (B’ACCELERATED), toegang tot financiering (B’FUNDED) en een groot netwerk (B’CONNECTED). B’WISE is ook verbonden met Braventure: Home - B’WISE - DE TURBO VOOR JOUW STARTUP.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta