"Je kan alles middelmatig doen, maar daar houd ik gewoon minder van."

CM.com

CM.com is het enige beursgenoteerde bedrijf in Breda. CM.com is wereldwijd actief en er werken meer dan duizend mensen waarvan de helft in Breda. Twintig jaar geleden begon het met Club Message, daar komt ook de naam CM vandaan. Jeroen van Glabbee...

jeroenvanglabbeek-cm-08707[website].jpg

Jeroen van Glabbeek CEO/Mede-oprichterCM.com

jeroenvanglabbeek-cm-08707[website].jpg
hqdefault

Video: Jeroen van Glabbeek over CM.com

in deze video van 'Breda Beyond Borders' vertelt Jeroen van Glabbeek, CEO en mede-oprichter van CM.com, over zijn bedrijf, de band met Breda en internationaal ondernemen.

Wat is voor jou ondernemerschap?

Elke dag kijk ik opnieuw waar we staan. Andere mensen denken heel vaak heel doelmatig. Die stellen zichzelf de vraag: Waar wil ik over vijf jaar staan en wat heb ik daarvoor nodig. Ik stel mezelf de vraag: Wat is vandaag het beste om te gaan doen voor onze klanten, voor onze collega's. Mijn ervaring is dat je dan elke dag een stapje verder komt. Bij CM.com werken bijvoorbeeld 1000 mensen. Het is niet mijn droom dat er binnen 2 jaar 2000 mensen werken. En dat het hier dan twee keer zo leuk zou zijn. Dat verwacht ik in principe niet. Ik ben gewoon met een groep mensen bezig om mooie dingen te maken en leuke dingen te doen en elke dag voor klanten waarde toe te voegen.

jeroenvanglabbeek-cm-08707[website].jpg

Het klinkt alsof je veel waarde hecht aan plezier hebben en ontspannen samenwerken, klopt dat?

Toen ik in Eindhoven technische bedrijfskunde studeerde, bezochten we weleens bedrijven. Het leek me helemaal niet leuk om daar te werken. De omgeving was lelijk, soms stonk het er en vaak was er een suffe sfeer. En toen dachten Gilbert en ik: “Het zal toch niet waar zijn, we zijn nog zo jong, dat we nog 40 jaar of 50 jaar moeten werken bij een van deze bedrijven.” Dat is onze motivatie geweest om zelf een mooi bedrijf op te richten waar we zelf graag werken. En dan komt op een gegeven moment ook het besef dat je een goede werkgever wilt zijn.

Wat betekent dat in jouw ogen?

Het zit in kleine dingen. Mensen kunnen hier bijvoorbeeld samen gratis lunchen en avondeten bestellen dat vers in eigen keuken wordt gemaakt. We organiseren veel leuke dingen die het voor onze medewerkers de moeite waard maken om hiernaartoe te komen en hier te gaan werken. En als mensen lekker in hun vel zitten, dan merk je dat aan elkaar en dat is fijn. Ik was laatst bij Avans Hogescholen en bij BUAS (Breda University of Applied Science). Daar is het ook zoveel mooier, lichter en fijner dan toen ik op school zat. Dat vind ik fijn om te zien en te ervaren. We brengen zoveel tijd door op ons werk en op school. Dan is het fijn als er een goede en gezonde sfeer is.

Hoe komt het dat het hoofdkantoor van CM.com nog steeds in Breda gevestigd is?

Ik vind Breda zelf een fijne stad, maar we horen het ook van onze medewerkers die van over de hele wereld hier komen voor trainingen en opleidingen. Er zijn twee dingen die hen opvallen aan Breda.

Een van de dingen is dat het heel groen is en dat moeten we koesteren en daar moeten we zelfs aan bijdragen, vind ik. Het andere is dat het heel veilig is. Je kan in principe ‘s nachts door het Valkenbergpark lopen. Dat kan gewoon goed aflopen en dat is niet een vast gegeven overal in de wereld.

jeroenvanglabbeek-cm-08710[website].jpg

Je zegt dat we het groen in Breda moeten koesteren en dat we er zelfs aan bij moeten dragen. Kan je dat uitleggen?

De stad inspireert mij. We hebben bijvoorbeeld veel geïnvesteerd in de tuin om ons pand heen. Dat is eigenlijk geïnspireerd op de ideeën van Paul De Beer. Hij was hier vroeger wethouder en hij begon toen al met zorgen dat de stad groener werd. We zitten eigenlijk op een beetje saai, ouderwets industrieterrein maar als je ziet hoe mooi het aan het worden is… Misschien winnen we ooit nog een prijs voor de mooiste bedrijfstuin voor Nederland. Dat zou leuk zijn. Je kan alles middelmatig doen maar daar houd ik zelf gewoon minder van.

Meer ondernemersverhalen Bekijk meer ondernemersverhalen
michelevanspilbeeck-abinbev-01958[website].jpg
michelevanspilbeeck-abinbev-01958[website].jpg

Michele van Spilbeeck Directeur Horeca AB InBev

"Groots dromen voor een toekomst met meer ‘cheers’"
Groots dromen voor een toekomst met meer ‘cheers’
handpicked-01-s.png
handpicked-profiel-sjoerdoosten.png

Sjoerd van Oosten Mede-eigenaar Handpicked Agencies

"Shopstreaming in de praktijk geeft een kijkje in de toekomst"
Shopstreaming in de praktijk geeft een kijkje in de toekomst
Wil jij ook jouw verhaal delen?

Heb jij een inspirerend ondernemersverhaal? Wij komen graag langs voor een goed gesprek. 

Contact opnemen
Neem contact op!