"Bliss staat voor geluk. En dat is waar we het voor doen."

Bliss Mobil is een innovatief en technologisch gedreven Nederlands bedrijf, opgericht in 2012. Zij ontwerpen en produceren “go anywhere” expeditievoertuigen geïnspireerd op een schat aan persoonlijke reisavonturen en ervaringen van de eigenaren.

marleenhoex-blissmobil-00536[website].jpg

Marleen Hoex CEO Bliss Mobil

marleenhoex-blissmobil-00521[website].jpg
hqdefault

Video: Marleen Hoex vertelt over Bliss Mobil

In deze video van 'Breda Beyond Borders' vertelt Marleen Hoex, CEO van Bliss Mobil, over haar bedrijf, de band met Breda en internationaal ondernemen.

Bliss Mobil is een innovatief en technologisch gedreven Nederlands bedrijf, opgericht in 2012. Zij ontwerpen en produceren “go anywhere” expeditievoertuigen geïnspireerd op een schat aan persoonlijke reisavonturen en ervaringen van de eigenaren. Op de locatie in Breda werken ca. 50 medewerkers. Ik spreek met Marleen Hoex medeoprichter en CEO van Bliss Mobil. Marleen: “Elf jaar geleden ben ik samen met mijn man dit bedrijf begonnen. We zijn begonnen vanuit de ambitie om een heel mooi product te gaan maken. En wij zagen in de markt dat er een enorme kans lag. Wij hadden op dat moment de ruimte en de tijd om die kans te grijpen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een groot bedrijf, een internationale speler op het gebied van expeditievoertuigen.”

Waar is het verhaal van Bliss Mobil begonnen?

Het verhaal begint eigenlijk al in 2004. We besloten toen om met onze baby's een zeilreis om de wereld te maken. In twee jaar hebben we het rondje gemaakt en we hebben toen ongelooflijk veel geleerd als het gaat over het volledig onafhankelijk te kunnen reizen, maar ook op jezelf aangewezen zijn in de meest extreme omstandigheden. We leerden over het belang dat je zelf je reparaties kan doen, het belang dat systemen als back up van elkaar kunnen werken. Deze ervaring is zeer belangrijk geweest voor het concept van Bliss Mobil.

Na twee jaar had ik genoeg water gezien en toen zeiden we tegen elkaar: “We kunnen nog één keer mooie reizen maken, voordat onze kinderen naar school moeten.” Toen hebben we een expeditie-truck laten bouwen. Het maken ervan was kostbaar en de bouwtijd duurde lang. Na anderhalf jaar was de truck klaar en we zijn toen vanuit Nederland naar Zuid Afrika gereden. We hebben gedurende ruim een jaar door 28 landen gereisd. Dat was voor ons de ultieme vrijheid.

En hoe is het toen verder gegaan?

De reis door Afrika was dus de reis van ons leven, ondanks vele problemen en reparaties die we onderweg met de expeditie-truck hadden. Met onze ervaring op de boot, waren we overtuigd dat we het beter konden maken en dat er niets boven een gestandaardiseerd en bewezen concept gaat. Toen hebben we ook heel goed naar de jachtbouw gekeken, die al jaren werkt met uitgewerkte modellen, backup systemen, uitgebreide documentatie en ondersteuning. Met dit onderzoek in combinatie met onze ervaring van onze tailor made truck, zijn we gaan engineeren.

De eerste anderhalf jaar hebben we puur ontwikkeld en dat is nog steeds een zeer belangrijke activiteit van ons bedrijf. We hebben zeven man op productontwikkeling zitten.

marleenhoex-blissmobil-00521[website].jpg

Jullie werken met een gestandaardiseerd concept?

Dat klopt. En binnen dat concept hebben we inmiddels zo’n 200 trucks geleverd. We bieden onze klanten wel diverse formaten en diverse layouts maar inzake de technische infrastructuur is er niets custom made. Uitzonderlijk vullen we klantspecifieke wensen in, maar we kijken dan altijd of het in onze ogen een zinvolle wens is en of het stukje maatwerk dan opweegt tegen de kosten en de tijd die we eraan moeten besteden. We kijken ook of het een aanvulling is op onze standaard. Als we de meerwaarde niet zien, dan doen we het ook niet.

Wie zijn jullie klanten?

Het absoluut leuke is, is dat we vaak “tegenover onszelf” zitten. Onze klantgroep heeft veel overeenkomsten met ons, zowel qua leeftijd als qua ondernemende type mensen met een droom of, nog beter, met een plan. Er zijn veel mensen die dromen van wereldreizen, onze klanten maken een plan. Je hebt klanten met ervaring, die bijvoorbeeld met een boot of camper hebben gereisd. Dan herkennen we veel in elkaars verhalen. We hebben ook klanten die beginnen met reizen en die ons het vertrouwen geven, mede op basis van onze persoonlijke ervaringen en de goede naam die we in de markt hebben opgebouwd.

Onze klantenkring is internationaal, van Alaska tot Zuid-Afrika en China tot Australië. Wij hechten veel waarde aan tevreden klanten en hebben hier ook onze communicatie en support op ingericht. Inmiddels hebben we wereldwijd dus zo’n 200 klanten rond rijden, die op hun beurt weer onze ambassadeurs zijn voor nieuwe verkopen. Het is een "niche markt”. Behalve dat het bij een aankoop om een groot budget gaat, gaat het om het vertrouwen dat je veilig en zonder zorgen met de juiste ondersteuning op extreme reizen kan gaan.

We blijven verder ontwikkelen in de zin van nieuwe technieken en de optimalisatie van materialen. Jaarlijks komen er ook nieuwe modellen en innovatieve accessoires bij, we zijn het inmiddels aan onze naam verplicht om “vooruit te lopen op de markt”. Het contact met onze klanten is waanzinnig belangrijk en zij zijn een zeer waardevolle bron voor verdere innovaties. Maar nogmaals, we zullen altijd kijken of nieuwe ideeën passen in ons standaard concept en het moet bovenal functioneel zijn. Bij ons vind je geen gouden kranen in een truck.

marleenhoex-blissmobil-00545[website].jpg

Hoe werken jullie hier samen?

We zijn als team heel erg verbonden met elkaar. Er zit letterlijk en figuurlijk maar één deur tussen ontwerp en productie. En dat is ook wat wij heel belangrijk vinden. Er zit onschatbaar veel ervaring in beide disciplines en de uitwisseling tussen die twee is buitengewoon belangrijk om effectief te kunnen innoveren. Als iets bijvoorbeeld niet “werkt” dan zijn de lijntjes heel kort en het behoort in onze cultuur dat dit zonder politiek of hiërarchie direct gezegd kan worden. Ons team van vakbekwame en betrokken medewerkers is het succes van ons bedrijf, daar zijn we erg trots op en het is de basis voor ons innovatief vermogen. We zijn dan ook altijd op zoek naar enthousiaste vakmensen om ons team te versterken.

Waar staat Bliss voor?

Bliss staat voor geluk. En dat is waar we het voor doen. Behalve dat we een prachtig en ook technisch hoogstaand product leveren, vullen we dromen in en kopen mensen een Bliss Mobil om prachtige reizen wereldwijd te maken. We zijn trots dat we aan de basis staan van vele gelukkige momenten.

Meer ondernemersverhalen Bekijk meer ondernemersverhalen
michelevanspilbeeck-abinbev-01958[website].jpg
michelevanspilbeeck-abinbev-01958[website].jpg

Michele van Spilbeeck Directeur Horeca AB InBev

"We zullen altijd nauw verbonden blijven met Breda."
We zullen altijd nauw verbonden blijven met Breda.
handpicked-01-s.png
handpicked-profiel-sjoerdoosten.png

Sjoerd van Oosten Mede-eigenaar Handpicked Agencies

"Shopstreaming in de praktijk geeft een kijkje in de toekomst."
Shopstreaming in de praktijk geeft een kijkje in de toekomst.
Wil jij ook jouw verhaal delen?

Heb jij een inspirerend ondernemersverhaal? Wij komen graag langs voor een goed gesprek. 

Contact opnemen
Neem contact op!