Nieuws

Toolkit E-Learning Ondermijning 'Drug Crime Challenge'

 17/10/2021

4 min.

Tijdens de eerste kick-off van Veilig Buitengebied Breda is een nieuwe e-learning over drugscriminaliteit gelanceerd. Deze is vanaf 16 oktober beschikbaar via de buurtpreventieacademie.

Ondermijning

Bedrijventerreinen, gebieden met veel leegstand en ondernemingen in het buitengebied zijn aantrekkelijk voor criminelen. Ze vallen niet op en niemand die merkt dat in de bedrijfshal met het grote bord ‘Fruithandel de Groot’ andere praktijken plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat zij zonder bemoeienis van buren hun gang kunnen gaan.

Criminelen bieden veel geld om gebruik te maken van leegstaande ruimtes van ondernemers. Deze ruimtes zijn nodig voor hennepplantages en drugslaboratoria of als opslagruimte voor illegale spullen; wapens of grondstoffen voor het maken van XTC. Vaak wordt er gezocht onder het mum van tijdelijk een opslagplaats voor caravan of inboedel nodig te hebben. Wat natuurlijk niet waar is.

Snel cashen klinkt aantrekkelijk, maar ervaring laat zien dat wanneer je eenmaal in het criminele circuit terecht bent gekomen je er niet makkelijk meer uitkomt. Het brengt risico’s met zich mee, want zo’n crimineel denkt enkel aan zijn eigen gewin en dan ben jij als goedgelovige ondernemer al snel.. de dupe. Want voor die illegale activiteiten op jouw terrein ben jij medeplichtig.

Voor die criminelen is het belangrijk dat jij je mond houdt en zullen om dat te garanderen, geweld en intimidatie niet schuwen. Let daarom goed op aan wie je verhuurt. Als je gevoel laat weten dat het niet klopt, is dat in de meeste gevallen ook zo.

Volg de e-learning 'Drug Crime Challenge'

Op 16 oktober presenteerde Freek Pecht (Eenheidscoördinator synthetische drugs bij de politie) de e-learning, hij heeft hierin een grote rol gespeeld en is ook terug te zien in de e-learning genaamd 'Drug Crime Challenge. 

De e-learning is ontwikkeld met als doel om een laagdrempelige cursus aan te bieden zodat jij als bewoner, ondernemer en agrariër (buitengebied bewoner) van Breda weet hoe je drugscriminaliteit kunt signaleren, op de hoogte bent van gevaren en weet wat je zelf kunt doen wanneer je drugscriminaliteit signaleert. 

De e-learning heeft 3 verschillende modules voor de verschillende doelgroepen. Opgedeeld in: bewoners, bedrijventerreinen en buitengebieden. De e-learning duurt ongeveer 10 tot 15 minuten per module. Op deze manier kan iedereen in zijn eigen tijd en op eigen wijze een handelingsperspectief leren over drugscriminaliteit/ondermijning. Wanneer de e-learning afgesloten is ontvang je een certificaat.

De e-learning over drugscriminaliteit vind je via buurtpreventie academy.

Volg de e-learnin...

Meer nieuws

energie.jpg

Kantoren moeten in 2023 minimaal een energielabel C hebben

08 dec
ondernemerspeiling-bredabusiness.jpeg

Nieuwe flitspeiling ondernemers: Welke impact heeft corona?

07 okt 1 min.
kvk-top-100-breda.png

Vier Bredase bedrijven in de 16e KVK Innovatie Top 100!

03 feb

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta.png