Nieuws

Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit (TTC) Breda

 12/07/2021

2 min.

2 Bredase bedrijven ontwikkelden samen een Digital Twin met steun van de Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit (TTC). Op 31 augustus 2021 is de deadline voor de nieuwe subsidieronde.

Een Digital Twin is een interactieve digitale replica van een object, in dit geval een hotel. Handpicked Agencies en Techtenna sloegen de handen ineen voor dit project met de naam  Twindle. Handpicked Agencies focust zich op digital design, development en marketing en ontwikkelde het Twindle-platform op het software gebied. Techtenna is een toonaangevende LoRa-netwerkoperator die Internet of Things (IoT)-oplossingen biedt en leverde in dit project het netwerk en zorgde voor de implementatie van de IoT devices.

Met Twindle hebben de bedrijven een complete hotelverdieping virtueel nagebouwd. In het hotel hangen sensoren en de waarden die zij meten worden direct in de digital twin getoond. Hiermee  kan het hotelmanagement per direct zien wat het energieverbruik van de ruimte is, of er mensen aanwezig zijn en hoe gezond de ruimte is. De resultaten worden vervolgens gebruikt om waar nodig energiebesparende maatregelen te nemen of de leefomstandigheden van de ruimte te optimaliseren. Maar er zijn nog meer toepassingen te bedenken.

Sjoerd van Oosten van Handpicked: “Door de subsidie van de Gemeente Breda hebben we dit idee, waar we al langer mee speelden, kunnen kick-starten en zo een unieke propositie kunnen ontwikkelen.” Marco Sprenkels van Techtenna vult aan: IoT heeft vele mogelijkheden, maar een klant heeft concrete oplossingen nodig die hij kan zien en beleven. Met de TTC subsidie zijn we samen in staat geweest een state of the art omgeving weg te zetten, waar bijvoorbeeld de hotelbranche direct baat bij heeft.

Heb jij met een samenwerkingspartner ook een projectidee dat nieuwe technologie of creativiteit toepast maar niet regulier financierbaar is, kijk dan of je in aanmerking kunt komen voor de Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit (TTC) Breda en dien je aanvraag in vóór 1 september hier.

 

Meer nieuws

West-Brabant Werkt Door: Het online platform naar werk en scholing

27 aug 3 min.

LinkedIn kanaal Ondernemersteam Breda krijgt vernieuwd BredaBusiness jasje!

02 sep 3 min.

Gemeente Breda lanceert de BredaBusiness podcast: een podcast met, voor én door ondernemend Breda

05 okt 6 min.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Simone Vincken Senior Adviseur Economie