Statushouders in West-Brabant aan het werk dankzij Logistiek Paspoort

18 nov.

Donderdag 18 november 2021 ontvingen negen statushouders hun certificaat Logistiek Paspoort. Met het afronden van deze opleiding zijn de statushouders klaargestoomd voor het werken in de logistieke sector. Een zeer succesvol traject: drie van de negen geslaagden zijn direct doorgestroomd naar een betaalde baan en alle andere kandidaten zitten in vergevorderde sollicitatie gesprekken. “Als gemeente doen we er alles aan om de integratie en participatie van statushouders te verbeteren. De opleiding Logistiek Paspoort is een mooi voorbeeld van de manier waarop deze statushouders worden voorbereid en opgeleid om optimaal aan te sluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt”, aldus Boaz Adank, wethouder economische zaken van de gemeente Breda.

certificatenstatushouders.jpeg

Van werkzoekende naar talent in de logistieke sector

Het Logistiek Paspoort is een opleidingstraject waar werkzoekenden zich in 6 tot 8 weken tijd ontwikkelen tot logistiek medewerkers, order Pickers, hef- of reachtruckchauffeurs en magazijnmedewerkers. Naast het behalen van verschillende logistieke certificaten, krijgen kandidaten taallessen en maken ze tijdens de opleiding kennis met regionale bedrijven in de logistiek. Dit zorgt ervoor dat zij, na afronding van de opleiding, snel een betaalde baan vinden en uit de bijstand kunnen. De opleiding Logistiek Paspoort wordt breed aangeboden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzame inzetbaarheid door maatwerk

Werkzoekenden en werkgevers uit West-Brabant worden bij elkaar gebracht dankzij het Logistiek Paspoort. Wim Brok, werkgeversadviseur gemeente Breda: “Met de juiste begeleiding, het aanleren van  werknemersvaardigheden, taalondersteuning, cultuurinzicht en het behalen van certificaten zijn kandidaten klaar om aan de slag te gaan. Maar we gaan een stap verder. Doordat we de kandidaten écht kennen, kunnen we maatwerk leveren en koppelen we ze aan een passende werkgever. Dit vergroot de kans op een duurzaam werkverband en zo voorkomen we dat ze na een paar maanden weer in de bijstand belanden.”

Het Logistiek Paspoort

Het Logistiek Paspoort is een samenwerking tussen , LOC (Logistiek opleiding centrum), Voorwaartz taaltraining, WTD opleidingen en het Werkgeversservicepunt West-Brabant.

Meer informatie over het Logistiek Paspoort? Neem dan contact op met Wim Brok, werkgeversadviseur gemeente Breda via 06-15694676 of wgm.brok@breda.nl

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
groene-pluim-visser-visser-bredabusiness.jpg
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda 10 apr.
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!