Resultaten Ondernemerspeiling 2023 bekend

22 mrt.

Begin dit jaar is een oproep geplaatst aan alle Bredase ondernemers voor het invullen van de Ondernemerspeiling 2023. Inmiddels zijn de resultaten van de peiling bekend.

20220831-bredabusiness-claudiusprinsenlaan-spotcompanion_0999.jpg

Voor de brede ondernemerspeiling van gemeente Breda over 2023 vulden Bredase ondernemers online een (chat)vragenlijst in. Een gedeelte van de ondernemers is hiervoor actief benaderd via post of e-mail. Daarnaast zijn diverse oproepen geplaatst op social media van BredaBusiness en andere kanalen. De Bredase ondernemers zijn bevraagd over diverse belangrijke onderwerpen die van invloed zijn op hun onderneming. De onderwerpen richten zich op de beoordeling van het vestigings- en ondernemingsklimaat in Breda, de ervaringen met de dienstverlening van de gemeente en de omgeving rondom de vestigingslocatie. Daarnaast keken we met ondernemers vooruit en vroegen hen welke thema’s zij de komende twee jaar als cruciaal beschouwen en op welke manier de gemeente hierin zou kunnen ondersteunen.

Enkele belangrijke uitkomsten zijn:

  • Het vestigingsklimaat wordt beoordeeld met een 7.
  • Het ondernemingsklimaat wordt beoordeeld met een 6,9.
  • De dienstverlening van de gemeente wordt beoordeeld met een 6,5.
  • De belangrijkste thema’s voor ondernemers (in de komende twee jaar) zijn; het aantrekken van werknemers, vergroening, impact ondernemen/MVO en huisvesting.

Als gemeente onderzoeken we hoe we ondernemers hierbij het beste kunnen ondersteunen.

De resultaten van de ondernemingspeiling bieden waardevolle inzichten, inclusief kritische feedback en vormen de basis voor verdere dialoog en samenwerking tussen de gemeente Breda en haar lokale ondernemers.

Indien je de Ondernemerspeiling hebt ingevuld en hebt aangegeven dat je graag telefonisch contact wilt met een accountmanager van de Gemeente Breda, wordt er in de komende weken contact met je opgenomen.

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
groene-pluim-visser-visser-bredabusiness.jpg
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda 10 apr.
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!