Datalek in relatie tot Werkgelegenheid enquête, wees alert op phishing mail

31 mrt.

Mogelijk heeft u al gehoord dat verschillende bedrijven zijn geconfronteerd met een datalek. Er loopt een onderzoek naar de omvang van de betrokken partijen.

beeldcybercrime_smal.png

Dit datalek heeft plaatsgevonden bij een leverancier van dataverzamelingssoftware. Deze software is ook gebruikt bij (deel)werkzaamheden voor de Werkgelegenheidsenquête 2022 onder een deel van de bedrijven in West-Brabant. We willen u daarom informeren over een mogelijk voor u relevant datalek. Het zou namelijk kunnen dat persoonsgegevens van de bij ons bekende contactpersoon van uw onderneming, zoals naam, zakelijk (email-)adres en telefoonnummer, betrokken zijn bij dit datalek. Er wordt momenteel nog nader onderzocht welke data er precies zijn gelekt.

Vooruitlopend op de resultaten daarvan geven wij een waarschuwing af om extra alert te zijn op phishing-berichten. Dat zijn berichten die afkomstig lijken te zijn van bekende bedrijven, maar in werkelijkheid worden ze verstuurd door mensen die kwaad willen. Ze zijn bijvoorbeeld uit op persoonsgegevens, of verzoeken je om betalingen uit te voeren. In dit soort berichten wordt vaak gebruik gemaakt van persoonlijke informatie, waardoor het geloofwaardig en betrouwbaar overkomt.

Belangrijk om te weten: in het kader van de werkgelegenheidsenquête wordt nooit een betaalverzoek gedaan aan individuele ondernemers.

Maatregelen genomen om lek te dichten

Door partijen zijn direct maatregelen getroffen om het datalek te dichten en om herhaling te voorkomen. Vanuit de Gemeente Breda is een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen?

Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met BredaBusiness via bredabusiness@breda.nl of bel/app naar 0611716381.

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
boazadank_bredainbusinesslifestylemagazinekopie.jpeg
Wethouder Boaz Adank over Breda als internationale hotspot voor toegepaste technologie en creativiteit in december editie van het Breda in Business & Lifestyle magazine 02 dec.
Wethouder Boaz Adank over Breda als internationale hotspot voor toegepaste technologie en creativiteit in december editie van het Breda in Business & Lifestyle magazine
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!