Financiering

Om te kunnen groeien of innoveren heb je simpel gezegd geld nodig. Geld wat je kunt investeren in je onderneming of bedrijf. Om een uitbreiding te financieren of een moeilijke periode te overbruggen. Dat kan niet altijd met reguliere bancaire middelen. Soms zijn banken terughoudend met verstrekken van leningen. Soms ook is combineren van financieringsvormen een betere weg naar succes. Ook de coronacrisis treft ondernemers hard. Maar weet, je staat er niet alleen voor. Wij helpen je graag bij het vinden van een passende financiering. 

Financy: loket voor geldvragen

Heb je vragen over (hulp bij) de oplopende energierekening, subsidies of andere vergoedingen en weet je niet waat je terecht kunt? Financy is het meldpunt waar bedrijven en organisaties terecht kunnen met hun financiële vragen en zorgen. Financy is een initiatief van de Gemeente Breda en partners uit de stad.

 

Loket voor geldvragen

Hulp bij energiekosten (Energiepakket)

Ondernemers worden hard geraakt door onder andere de gestegen energiekosten en inflatie. De Gemeente Breda heeft een energiepakket om het Bredase Midden- en Kleinbedrijf (MKB) te ondersteunen tot u de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) bij het Rijk kunt aanvragen. 

Meer over het Energiepakket

Regelingen Corona

Als gevolg van Corona zijn er veel ondernemers in financiële problemen gekomen. Landelijk en lokaal geven verschillende regelingen hier een antwoord op. Op de website van de Kamer van Koophandel staat een overzicht van landelijke regelingen. De Gemeente Breda heeft een aparte website voor Corona. Daar staan de regelingen specifiek voor Bredase ondernemers en bedrijven.

Samen tegen Corona

NV REWIN

Bij NV REWIN, de ontwikkelingsmaatschappij van West-Brabant, kun je in veel gevallen terecht met je financieringsvraag. Zeker als deze gericht is op groei of innovatie.REWIN ondersteunt in de zoektocht naar de best passende financieringsmogelijkheden, verkent samen met je de mogelijkheden en verbindt met financieringsverstrekkers. 'Voor een goed plan is altijd geld' is hun motto.  REWIN biedt ook de mogelijkheid je propositie en financieringsvraag direct te pitchen aan de topfinanciers uit de regio. Ga aan tafel bij de Financieringstafel West-Brabant en Zeeland. Ga in gesprek en haak in op kapitaal, kennis en netwerk.   

Meer over NV REWIN
Logo NV REWIN | BredaBusiness

BOM Brabant Ventures

BOM Brabant Ventures helpt Brabantse ondernemingen om toekomstbestendig te groeien. BOM biedt kennis en risicokapitaal voor start- en scale-ups in Brabantse topsectoren: High Tech Systems & Materials, Agrofood, Biobased Economy, Life Science & MedTech, Maintenance en Supplychain. Met verschillende programma’s geef je je ambities vorm. 

Meer over BOM
BOM Brabant Vacatures | BredaBusiness

Alternatieve wegen naar financiering

Is je financieringsbehoefte niet ingegeven door innovatie? Voldoe je niet aan de definitie van start- of scale-up? Er zijn ook mogelijkheden voor financiering buiten de bancaire lening om. Op de MKB-financieringsgids zie je welke soort financiering het beste bij je past. Of financier je bedrijf met crowdfunding. De Kamer van Koophandel heeft een handig stappenplan om crowdfunding op te zetten. Sluit je liever een reguliere lening af tegen een vastgesteld rentepercentage? Verdiep je dan eens in de diensten van Qredits. Deze aanbieder geeft vaak leningen op het moment dan een bank dat niet doet. In ruil daarvoor betaal je een hogere rente.

Meer weten? Check:

Hulp nodig bij financiering?

Wij staan voor je klaar!

Zit je onderneming in zwaar weer? Aarzel dan niet en neem contact op. Ik geef je graag persoonlijk advies.