Veilig Ondernemend Breda (VOB)

Winkelcriminaltieit, ondermijning en cybercrime zijn actueler dan ooit. Als ondernemer sta je hier niet altijd bij stil. Want wat heeft het voor impact op jouw onderneming? Veiligheidsrisico's zoals winkelinbraken, een gehackt kassasysteem of benadering voor witwaspraktijken. Risico’s met grote impact, waar we niet mee in aanraking willen komen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je personeel. Voor tips en informatie kun je terecht bij Veilig Ondernemend Breda (VOB), het veiligheidsnetwerk voor criminaliteitspreventie voor ondernemers. VOB doen we samen, samen met Politie en Gemeente Breda. Samen met ondernemers in de detailhandel werkt Breda aan een veilige (winkel-) straat.

Winkelcriminaliteit

Iedere retailer krijgt vroeg of laat te maken met winkelcriminaliteit. Dit kan in verschillende vormen zijn, denk aan winkeldiefstal, een overval of agressieve klanten. Een groeiend probleem waar vaak met eenvoudige middelen veel tegen te doen is. Naast winkelcriminaliteit zet VOB zich ook in tegen criminaliteit in de winkelstraat. Een veilige winkelstraat zorgt dat jouw klanten graag komen winkelen. VOB richt zich daarom op criminaliteitspreventie, leefbaarheid in de buurt en jouw weerbaarheid.

Ondermijning

Ondermijning of georganiseerde criminaliteit gebeurt daar waar criminelen in de onderwereld gebruik maken van voorzieningen van de bovenwereld (zoals bedrijven), denk aan witwassen. Ondermijning verslechtert de veiligheid en leefbaarheid van de winkelstraat of buurt. Met gevaarlijke situaties en omzetverlies als gevolg. Door illegaal ondernemerschap ontstaat ook concurrentievervalsing, met schade voor legitieme ondernemers. Vroeg signaleren van deze problematiek is belangrijk!

Meld misdaad anoniem bij M.

Cybercrime

Digitale criminaliteit groeit snel, maar staat vaak niet hoog op de prioriteitenlijst van ondernemers. Wat een stijging in het aantal cybercrime slachtoffers onder ondernemers veroorzaakt, met grote schade als gevolg.  Cybercriminelen hebben nieuwe manieren om in jouw systeem binnen te komen, dus de virusscanner tegen malafide software is niet meer voldoende. Met een aantal eenvoudige stappen bescherm je jezelf en je bedrijf tegen cybercriminelen. 

Meer weten? Maak de e-learning
Cybercrime - Veilig Ondernemen (VOB) - BredaBusiness

Meld je aan voor het VOB netwerk

VOB kan dit niet alleen, maar heeft jullie hulp nodig! Meld je aan voor het netwerk door een mail te sturen naar vob@breda.nl en blijf op de hoogte over veilig ondernemen. Om het netwerk te voorzien van de juiste informatie is betrouwbare input erg belangrijk. Houd daarom jullie ogen en oren open en houd ons op de hoogte als de veiligheidssituatie verandert. Denk aan meer diefstallen, verdachte situaties of personen met invloed op een veilig vestigingsklimaat. 

Meld je aan voor ...

Onderdeel worden van het VOB netwerk?

Meld je aan!

Stuur een mail naar vob@breda.nl met naam bedrijf, adresgegevens incl. winkelgebied, emailadres + telefoonnummer en ontvang regelmatig de VOB nieuwsbrief. 

 

vob vierkant
Team VOB Veilig Ondernemend Breda