Women for Women Closing Event als afsluiter van een succesvolle pilot voor internationaal talent

8 mei.

Ben je een bedrijf met internationale medewerkers, ben je op zoek naar internationaal talent of heb je medewerkers met een internationale partner? Dan is dit event iets voor jou.

20230601_wfwbreda_closingevent_save_the_date_color_wfwbreda-02-01[26][72].jpg

De eerste Bredase editie van het ‘Women for Women’-programma wordt op donderdag 1 juni afgesloten met het WfW Closing Event: Stronger Together with Local International Talent’. Het closing event van Women for Women is een unieke kans voor bedrijven en recruiters om , internationaal hooggeschoold talent te ontdekken in onze regio. Mis het niet!

Donderdag 1 juni, 16.00 u, Blushuis/Triple O Campus

Succesvolle 1e editie van Women for Women Breda

Women for Women Breda is een pilot die gebaseerd is op het succesvolle gelijknamige initiatief in Eindhoven, waar ze inmiddels al bij de 10e editie zijn. Het is een samenwerking tussen het Expat Spouses Initiative, Holland Expat Center South,  en Breda Internationals/Gemeente Breda.

Het doel van het programma is om internationale vrouwen te verbinden aan invloedrijke lokale vrouwelijke ambassadeurs. Op deze manier worden de vrouwelijke talenten binnen drie maanden klaargestoomd voor de lokale arbeidsmarkt. Het achterliggende idee is het vinden, aantrekken én behouden van internationaal talent. Door de meereizende partners van expats ook aan het werk te helpen én zich thuis te laten voelen in de stad, zorgt Women for Women ervoor dat talent langer voor Breda/West-Brabant behouden blijft. Lees meer over Women for Women Breda bij Expat Spouses Initiative.

Closing Event Women for Women

De eerste editie van Women for Women Breda wordt op 1 juni afgesloten met een closing event waar de Women for Women Breda Talents, hun ambassadeurs, overheid (gemeente Breda, Rewin, RWB, BOM), bedrijven en recruiters samen komen om te praten over de uitdagingen van de krappe Nederlandse arbeidsmarkt, die zich ook in de stad Breda afspelen. Centraal staan internationalisering, gender equality, diversiteit en inclusie en hoe Breda deze kan aanpakken om een meer internationaal vriendelijke en inclusieve omgeving op te bouwen.

Het (Engelstalige) event is voor iedereen toegankelijk, maar met name interessant voor:

Bedrijven en recruiters:
Kom in contact met andere Early Adopters om de DEI (Diversity, Equity & Inclusion) van jouw bedrijf op te starten of te versterken en ontmoet lokaal beschikbare, hoogopgeleide internationale talenten van het Women for Women Breda programma.

Internationals:
Ben je of heb je een medewerker met een internationale partner? Voor internationals is dit de kans om inspiratie op te doen, het netwerk te laten groeien en meer te leren over de mogelijkheden die je als international in Breda hebt om professioneel actief te worden.

Lees meer over dit event en meld je aan via Breda Internationals.

 

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
groene-pluim-visser-visser-bredabusiness.jpg
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda 10 apr.
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!