Terugblik op de Open Panden Route in de binnenstad van Breda

2 dec.

Op 19 november jl. vond de vierde editie van de open panden route plaats in de binnenstad van Breda. Wethouder Boaz Adank heette iedereen welkom en gaf een aftrap van de route. Ondernemers die op zoek zijn naar ruimte gingen samen met Business Coach Breda, Hans van Agt en de gemeente Breda op pad om panden te bezoeken die beplakt zijn met #ikmaakbredamooier foto's. De eigenaren/ makelaars stelden hun pand open, gaven de nodige informatie, en konden direct worden bevraagd. Daarnaast kon men vragen stellen aan betrokken ambtenaren vanuit de gemeente.

openpandenroute-04-photedbyedwinwiekens.jpg

mooie mix van ruimtezoekers

Er was een mooie mix van ondernemers waaronder starters en doorgroeiers die ruimte in de binnenstad zoeken, denk aan incubators behoeftigen, online ondernemers die een stap willen maken in fysieke aanwezigheid tot cosmetica, sieraden, horeca ondernemers en meer.

openpandenroute-01-photedbyedwinwiekens.jpg

Breda = 'Place to Be'

Dit is al de vierde Open Panden route die is gereorganiseerd vanuit het programma OnBenut Breda en er worden altijd mooie verbindingen gelegd, zo vult wethouder Boaz Adank aan: “Onze ervaring is dat er vanuit iedere Open Panden route nieuwe verbindingen ontstaan én er ook altijd enkele panden worden ingevuld met een nieuwe functie.” De binnenstad wil de beste binnenstad blijven en leegstaande panden zouden ook gevuld kunnen worden met creatieve geesten want Breda wil de 'Place to be' worden in plaats van een 'Place to Buy'. Door samen met ondernemers deze route uit te stippelen en de route te lopen met eigenaren, makelaars adviseurs en initiatiefnemers hopen zij nieuwe invullingen te krijgen voor de lege plekken.

openpandenroute-03-photedbyedwinwiekens.jpg

Potentiële ideeën van de deelnemers

De route duurde ongeveer een uur. Een van de deelnemers reageert ‘“Hoe mooi zou het zijn om in zo’n pand mijn werk te doen, zichtbaar in de binnenstad. Het is op te delen in drie delen, een atelier, verkoopplaats en een community plek waar ik mijn lessen kan geven. Maar waarschijnlijk is het te duur voor mij om je in zo’n pand te huisvesten.” Een ander gaf aan dat ze zelf bereid zijn om het pand met iemand of meerdere te delen omdat het voor hem of haar een droom is om je producten aan je klanten te kunnen laten zien.

Op naar een volgende Open Panden Route in 2022!

Fotograaf: Edwin Wiekens

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
groene-pluim-visser-visser-bredabusiness.jpg
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda 10 apr.
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!