NK tegelwippen; Breda wipt mee, jouw bedrijf ook?

6 jul.

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds meer last van hittegolven en wateroverlast omdat onze leefomgeving erg versteend is. Daarom doet Breda mee aan het NK Tegelwippen. De gemeente in Nederland die de meeste tegels verruilt voor groen, wint. Vorig jaar hebben we 79.896 tegels gewipt en zijn als zesde geëindigd. Help mee dit in 2022 te overtreffen, want ook jouw bedrijf kan meedoen aan het NK Tegelwippen. Gemeente Breda helpt je hierbij door het ophalen van de tegels met de tegeltaxi of het geven van subsidie.

nl-tegelwippen.png

Subsidie water en groen

Binnen Breda hebben bedrijven de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor tegelwippen: voor het onttegelen en vergroenen van hun terrein een subsidiebedrag van € 10,- per vierkante meter met een maximum van € 4.500,-. Een vergoeding is te krijgen voor de beplanting, potgrond, hovenierskosten en grond/halfverharding in contact met de ondergrond.

Bekijk hier voor meer informatie.

Fiscale mogelijkheden

Er zijn ook fiscale mogelijkheden voor ondernemers. De overheid wil investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen stimuleren. Een beter milieu komt immers de hele samenleving ten goede. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I en W) en het ministerie van Financiën hebben via twee investeringsregelingen het investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen extra aantrekkelijk gemaakt.

Ondernemers kunnen financieel voordelig investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, waaronder ook het onttegelen en vergroenen van het terrein, waterberging en groene daken, door gebruik te maken van de Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) en Regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA). Lees hier meer over.

Helpt jouw bedrijf Breda te vergroenen? Start ook met tegelwippen en geef je gewipte tegels op via Breda Doet Mee. Zo worden ze bij de tegelteller van Breda opgeteld. Doe extra je best en upload een mooie foto, want wie weet wordt jouw bedrijf dan ‘Wipper van de Maand’.

Bekijk de website van NK Tegelwippen voor meer informatie.

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
groene-pluim-visser-visser-bredabusiness.jpg
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda 10 apr.
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!