Monique Bax finalist ‘Beste Economisch Ambtenaar 2021’

8 nov.

Tijdens de ‘Nationale Dag van Economische Zaken’ op 4 november streed Monique Bax in het mediapark in Hilversum voor de titel “Beste Economische Ambtenaar 2021.” Zij was samen met twee andere ambtenaren uit de vele inzendingen genomineerd voor de finale. Monique is accountmanager BredaBusiness als onderdeel van het Ondernemersteam van de Gemeente Breda.

clok-nominatue-monique.jpeg

Monique zet zich dag in dag uit in voor Breda en de Bredase ondernemers

Monique was eerder dit jaar voorgedragen door Breda. Niet alleen door collega’s van de Gemeente Breda, maar ook door meerdere ondernemers en netwerkpartners zoals Dennis Nouwens van Nouwens Transport, Barbara Putters van Breda Promotions, Yolanda Buchel van Woosh5, Marie-Cécile Roovers van Logistic Centre Hazeldonk Meer en Yvette Estourgie van REWIN West-Brabant. Zij noemden in hun motivatie al de belangrijke schakelfunctie die Monique heeft tussen ondernemer en de gemeente, ze is pro-actief, luistert, coördineert en organiseert, is een meedenker en verbinder, maar geeft ook duidelijk aan wat er niet kan en komt haar afspraken na. Als persoon wordt ze gekenmerkt als vriendelijk en integer. Ook is Monique heel actief in het regionale netwerk van accountmanagers en business developers.

Wethouder economische zaken, Boaz Adank: “Monique zet zich dag in dag uit in voor Breda en de Bredase ondernemers. Een aantal van die ondernemers hebben haar ook aangedragen voor deze nominatie. Dat zegt natuurlijk alles. Samen met haar collega’s verzet Monique bergen werk, en daar zijn wij als collega’s supertrots op. Of daar nou een award voor wordt uitgereikt of niet, voor ons is Monique sowieso een topper, die alle waardering verdient voor haar harde werk!”

Drie finalisten en de jury

Tijdens de Dag van Economische Zaken lieten de drie genomineerden ieder een video-pitch zien over hun werk en aanpak en werden zij in een tafelgesprek verder ondervraagd. De jury lette op een aantal aspecten die zij belangrijk vond voor het profiel van een economisch ambtenaar waaronder ondernemend en vernieuwend, in oplossingen denkend, verbindend zodat toegevoegde waarde ontstaat, met een sterk netwerk en beleid en realisatie combinerend.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door CLOK, het landelijke netwerk voor krachtig lokaal ondernemen dat zich richt op kennis en professionaliteit van economisch ambtenaren, besturen van ondernemersfondsen en park- en centrummanagers.

De jury koos uiteindelijk Cindy Buijs, accountmanager EZ Gemeente Goeree-Overflakkee, als winnaar van 2021. Hoewel Monique niet naar huis ging met de titel, zijn we uiteraard super trots op haar en de erkenning die ze hiermee krijgt.

Meer informatie

Bekijk hier voor meer informatie van de nationale dag van economische zaken.

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
groene-pluim-visser-visser-bredabusiness.jpg
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda 10 apr.
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!