Nieuws

Oproep aan alle bedrijven in Breda: welke ondernemer krijgt een Groene Pluim?

 21/04/2022

Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen! Voldoet u als ondernemer ook aan een aantal criteria, dan ontvangt u een Groene Pluim. Dat kost niets en levert u veel inspiratie, goede publiciteit en vooral een warm hart op.

Vorige Groene Pluim winnaars

In Breda werden eerder al Groene Pluimen uitgereikt aan bedrijven BluekensEV, Van Haperen Dakbedekkingen en Heembouw. Directeur Peter Brugman van Heembouw: “We trokken de stoute schoenen aan en gaven onszelf op toen we een oproep van de Groene Pluim zagen. We zijn supertrots, het is een mooie erkenning dat we op de goede weg zijn. Dat motiveert weer, want we zijn er nog niet. Wat we mooi vinden is dat we onze kennis kunnen delen met andere pluimhouders. Zo worden we in de toekomst wijzer, maar kunnen we ook collega’s helpen en samen nog duurzamer worden.”

Duurzaame bedrijven in het zonnetje gezet

De vraag is dus welk bedrijf in Breda nu aan de haal gaat met een Groene Pluim. Het is overigens niet zo dat alleen grote bedrijven in aanmerking komen. Dat zou je kunnen denken als je kijkt naar de vorige pluimwinnaars maar kleinere bedrijven zijn net zo kansrijk.

Veel bedrijven zijn actief met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Alleen, ze vinden het zo normaal, dat ze het niet doorvertellen. En dat is zonde. Want juist door het wel te vertellen worden andere ondernemers ook op goede ideeën gebracht. Zij kunnen andere ondernemers inspireren om hun bedrijf te verduurzamen. Via De Groene Pluim worden deze bedrijven in het zonnetje gezet.

Over de Groene Pluim

De Groene Pluim is een landelijk initiatief met inmiddels ruim 300 aangesloten bedrijven en 38 Groene Pluimhouders. Groene Pluim voorzitter Peter van den Eijnden: “We weten dat er nog veel bedrijven in Breda in aanmerking kunnen komen voor een Groene Pluim. Gooi de schuchterheid van je af en meld je aan.” Ondernemers die klimaatverandering aanpakken of moeite doen voor duurzame consumptie, die ondernemers verdienen de Groene Pluim. Door aan te sluiten maakt een ondernemer deel uit van een groep ondernemers die positief van zich laat horen. Uiteraard leren en delen deze ondernemers hun kennis door interactieve kennissessies, bedrijfsbezoeken, events en het raadplegen van een database met best practices.  Als richtsnoer gelden de global goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties.

Aanmelden

Bedrijven in Breda kunnen zich opgeven t/m 13 mei 2022 via de website van de Groene Pluim.

NB. Bedrijven die zich al eerder aangemeld hebben, hoeven dit niet meer hoeven te doen, tenzij ze denken dat er relevantie nieuwe ontwikkelingen te melden zijn. Maar standaard worden vorige aanmeldingen ook meegenomen in de evaluatie.

Meer nieuws

ondernemersteambreda-nieuwe_jasje_linkedin.png

LinkedIn kanaal Ondernemersteam Breda krijgt vernieuwd BredaBusiness jasje!

02 sep 3 min.
bredagamecity_issue_magazine_interview.png

Breda Game City - Innovatieve hub met wereldwijde aantrekkingskracht

22 jul 2 min.
6835_u-boat-worx-singels-1.jpeg

Duikboot gaat de singel in: spektakelstukje van 15-jarige Bredase bouwer U-Boat Worx

30 jun

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta.png