BredaBusiness lanceert Meet & Match!

22 dec.

Gekwalificeerd personeel vinden is voor werkgevers vaak een grote uitdaging. Tegelijkertijd hebben sommige inwoners van Breda moeite met het vinden van een passende baan. Om deze kloof te overbruggen, lanceert de gemeente Breda Meet & Match. Een innovatief online portal dat werkzoekenden en werkgevers samenbrengt op basis van motivatie en interesses. Marike de Nobel, wethouder inkomen en participatie: “Om meer mensen aan een baan te helpen en vacatures ingevuld te krijgen, is een andere manier van denken noodzakelijk. We moeten ons niet langer blindstaren op een cv of werkervaring, maar ons vooral richten op de kwaliteiten van mensen en kijken wat wél mogelijk is. Zo zorgen we voor duurzame matches die impact maken voor zowel onze werkzoekenden als werkgevers.”

meetenmatchtoolll.jpg

Swipen voor een perfecte match

Meet & Match geeft werkgevers en werkzoekenden de mogelijkheid om zelf actief aan de slag te gaan. Werkzoekenden presenteren zichzelf online door hun motivatie en interesses te delen. Net zoals bij Tinder kunnen werkzoekenden door bedrijfsomschrijvingen van werkgevers swipen om te ontdekken waar zij goed passen. Werkgevers hebben op hun beurt de vrijheid om zelf geschikte kandidaten te zoeken. Bij wederzijdse interesse kan de werkgever aangeven of ondersteuning vanuit de gemeente gewenst is.

Carla Kranenborg – van Eerd, wethouder economie: “Breda brengt het samen. Met Meet & Match doen we dat letterlijk. Voor ondernemers is het moeilijk om geschikte mensen te vinden. Meet & Match is voor hen een mooie kans omdat het zicht geeft op een deel van de arbeidsmarkt waar ze zelf misschien niet zo snel aan denken. We kunnen ons voorstellen dat er soms wat extra hulp bij nodig is. Daar kunnen wij als gemeente voor zorgen, bijvoorbeeld met jobcoaching. “

Inst@Breda

Meet & Match is onderdeel van Inst@Breda, een app voor inwoners met een bijstandsuitkering die werk zoeken. Deze app is ontwikkeld en gebouwd op de filosofie van Instagram. Werkgeversadviseurs van de gemeente Breda zorgen voor content die het aanbod van werk en opleiding in beeld brengt. Werkzoekenden kunnen werkgeversadviseurs volgen en berichten ‘liken’ zodat hun interesse duidelijk wordt. Door Meet & Match te koppelen aan Inst@Breda krijgen werkzoekenden de kans om direct met werkgevers in contact te komen. 

Maak jouw account aan op Meet & Match

Werkgevers kunnen Meet & Match gebruiken via ondernemersplatform BredaBusiness. Ben jij als werkgever op zoek naar personeel? Maak dan nu jouw account aan.

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!