Maak je onderneming klaar voor de toekomst

1 feb.

Elke ondernemer weet het: eens moet je aan de slag met duurzaam ondernemen. Maar waar begin je? En hoe zorg je dat het jouw bedrijf iets oplevert? Om ondernemers in Breda op weg te helpen is op donderdag 10 februari om 15.00 uur het gratis online evenement ‘Werk maken van circulaire economie’.

204_a1_greenhouse_superuse_on_site-denisguzzo_0027_w.jpeg

Inspirerend maar praktisch

“In de circulaire economie heb je elkaar nodig. Het heeft geen nut om op je eigen eilandje te zitten”, vertelt Daan Bolier van stichting Breda Circulair, mede-organisator van het evenement. “We zorgen voor inspiratie, maar houden het praktisch. Iedereen kan bijvoorbeeld vragen insturen voor een panel van ondernemers. Want hoe start je eigenlijk met circulair ondernemen? Hoe pas je je inkoopbeleid aan? Hoe ga je om met tegenslag?”

greenhouse_superuse_on_site-denisguzzo.jpeg

Begin gewoon!

De Bredase tegelzetter Kristel de Krijger is één van de panelleden tijdens ‘Werk maken van circulaire economie’. Ze ontwikkelt zero waste plastic tegels. Deze tegels worden gemaakt van oude wieldoppen, postbakjes en cd-hoesjes. “Begin gewoon; dat is de tip die ik wil meegeven aan alle ondernemers. Zoek de doeners op met creatieve denkprocessen”.

Césare Peeren van ‘Superuse Studios’ is keynote speaker. Peeren is architect en erkend pionier in hergebruik van materialen en circulair ontwerp. Zo was hij nauw betrokken bij Blue City in Rotterdam. Afgelopen jaar heeft hij de oeuvreprijs ARC’21 in ontvangst genomen. Hij neemt ondernemers mee in het avontuur dat hij 25 jaar geleden met zijn bedrijf is gestart en legt uit hoe je aan een community bouwt.

Project SustainABLE

Bolier: “In Breda weten ondernemers elkaar steeds beter te vinden. Maar we zoeken het ook breder. Zo zijn er samenwerkingen tussen ondernemers, overheid en onderwijs. Het project SustainABLE is daar een goed voorbeeld van”. Tijdens het evenement worden de eerste resultaten gepresenteerd. Binnen dit project met Avans Hogeschool, Gemeente Breda, PwC en REDview BI | Business Intelligence Controllers hebben al 70 bedrijven meegedaan om hun eerste duurzame stappen te zetten.

Transitie naar duurzaam ondernemen

De gemeente Breda wil graag dat het MKB meebeweegt met de uitdagingen van de toekomst: “Duurzaam ondernemen is één van de belangrijkste transities die op het bedrijfsleven afkomt. Als je daar niet in meegaat is het maar de vraag of je bedrijf over vijf of tien jaar nog bestaat”, aldus Bas van Gerwen, adviseur Economie bij de gemeente Breda.

Event: Werk van Circulaire Ecomonie

Kijk voor het volledige programma en aanmelden hier

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
groene-pluim-visser-visser-bredabusiness.jpg
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda 10 apr.
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!