Gemeente Breda deelt symbolisch geldboompjes uit voor het vergroenen van bedrijven(terreinen)

14 sep.

Breda, 14 september 2023 – Op 13 en 14 september krijgen de Bredase bedrijventerreinen Emer-Zuid, Achter Emer, de Bunder en Druivenstraat bezoek van de GREEN UP! Roadshow van BredaBusiness (initiatief Gemeente Breda). Tijdens deze roadshow rijdt een elektrisch volkswagenbusje langs de versteende bedrijventerreinen en worden er symbolisch 100 geldboompjes uitgedeeld aan ondernemers om de subsidies voor het vergroenen en verduurzamen van bedrijven(terreinen) onder de aandacht te brengen.

roadshow-vergroenen.jpg

Van beton naar boom

Vanuit de Gemeente Breda ligt er een stevige ambitie om de stad te vergroenen en klimaatadaptief te maken: de stad in een park. Bedrijventerreinen hebben vaak weinig blauw-groene ruimtes en zijn daarom gevoeliger voor de gevolgen van klimaatverandering zoals hittestress, overstromingen en stormschade. Vanuit de lucht is het goed zichtbaar hoe grijs en versteend deze gebieden zijn. En dat terwijl de grote platte daken en parkeerterreinen enorm veel potentie bieden voor vergroening.


Sofie Voesenek, projectmanager economie bij de Gemeente Breda: “Gemeente Breda is momenteel actief met het klimaatadaptief maken van de openbare ruimte door tegels te verwijderen en te vervangen voor groen. Een groot deel van het perceeloppervlak op bedrijventerreinen is echter geen eigendom van de gemeente. We denken wel graag met ondernemers en de bedrijventerreinen mee over oplossingen. Met verschillende initiatieven willen we de versteende bedrijventerreinen in onze gemeente helpen voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Denk aan groene daken en gevels voor het verkoelen van de panden en beplanting voor beter watermanagement.”

bredabusiness-sofie-vergroenen-verduurzamen-subsidies.png

Gratis geld voor groen

De GREEN UP! Roadshow van BredaBusiness is onderdeel van een campagne om de beschikbare subsidies voor vergroenen en verduurzamen van bedrijven(terreinen) onder de aandacht te brengen. De 100 geldboompjes (Pachira) van lokale ondernemer The Green Submarine zijn voorzien van een houten plantenprikker die door Brandpunt Breda van een QR code is voorzien. Via deze code komen ondernemers en vastgoedeigenaren op een landingspagina terecht met meer informatie over de voordelen van vergroenen en verduurzamen, de subsidiemogelijkheden en kunnen ze een e-book met tips downloaden.

vergroenen-roadshow.jpg

Subsidies voor vergroenen en verduurzamen van bedrijven(terreinen)

De subsidies waar de campagne zich op richt zijn de subsidies ‘water en groen voor bedrijven’ en ‘energiebesparende maatregelen voor ondernemers’. Binnen deze subsidies vallen onder meer de subsidie ‘groenvisie bedrijventerreinen’ (maximaal € 30.000 voor de totale uitvoeringskosten), maar ook subsidiëring voor de uitvoering zoals een groen dak, groene gevel of ledverlichting. De subsidies kunnen aangevraagd worden tot 15 december 2023.

Meer weten? Download het gratis e-book met tips en vraag direct de subsidies aan. 

 

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!