Gemeente Breda zet wetenschappelijke spellen in om meer mensen aan het werk te krijgen

12 jun.

De komende drie jaar bundelen Gemeente Breda en IVY Works hun krachten met het inzetten van game-based assessments. Vanaf september 2023 kunnen werkzoekenden met een bijstandsuitkering deze games spelen, waarmee zij inzicht krijgen in hun persoonlijke vaardigheden en competenties. Vandaag ondertekende wethouder Marike de Nobel de samenwerking in het bijzijn van IVY Works eigenaar Pascalle Ligtenberg. Marike de Nobel, wethouder Participatie van Gemeente Breda, is blij met de krachtenbundeling: “Het liefst zorgen we ervoor dat iedereen die dat wil een baan kan vinden die bij hem of haar past. Met deze nieuwe ontwikkeling kan iedere werkzoekende straks zijn of haar - misschien nog onontdekte - talent vinden. Zo komen werkzoekenden een stap dichter bij een baan die die aansluit bij hun wensen. Een fantastische kans!”

gemeentebreda-samewerkingivyworks-2.jpg

Wetenschap én fun

De game-based assessments zijn wetenschappelijke spellen die inzicht bieden in de persoonlijke vaardigheden, interesses en competenties van de werkzoekende. Op basis hiervan ontstaat een profiel dat richting geeft in de zoektocht naar betaald werk. De games zijn visueel en niet-talig ingestoken, waardoor deelname laagdrempelig is. Voor werkzoekenden een leuke manier om hun talenten te ontdekken, voor professionals van Gemeente Breda een waardevolle tool om werkzoekenden gerichter naar werk te begeleiden.  

IVY Works

Samenwerkingspartner IVY Works is geen onbekende voor Gemeente Breda. In 2021 werden de assessments ingezet voor de selectie van nieuwe medewerkers. Pascalle Ligtenberg, eigenaar van IVY Works kijkt uit naar de samenwerking: “Iedereen heeft talent. Daar geloven wij in. Met onze game-based assessments maken we dit talent zichtbaar. Leuk voor werkzoekenden én essentieel om, na langere inactiviteit, te onderzoeken welke baan het beste past. Wij geloven in een wereld waarbij technologie een bijdrage kan leveren om de mismatch op de arbeidsmarkt te bestrijden en iedereen gelijke kansen te geven.”

afbeelding1.png

Meet & Match Centrum

De game-based assessments worden afgenomen op het Meet & Match Centrum aan de Voorerf 33 in Breda. Dit centrum opende vorig jaar haar deuren en is voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering dé uitvalbasis voor de stap naar betaald werk. Werkzoekenden krijgen een persoonlijke intake waarbij ervaringen en wensen in beeld worden gebracht. Vervolgens kunnen werkzoekenden zelf aan de slag met verschillende online tools zoals de game-based assessments en Inst@Breda: een speciaal ontwikkelde app waardoor werkzoekenden inzicht krijgen in het aanbod van scholing en werk in Breda. De werkgeversadviseur gaat naar aanleiding van de toetsing en wensen over tot ondersteuning en/of bemiddeling. Met deze tools vertalen we de wensen en behoeftes van externe stakeholders – werkgevers en opleiders - krachtig én beeldend naar de werkzoekenden.

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!