Column Erwin van der Sande - “Prettig weekend” krijgt weer betekenis"

12 dec.

Over de wet Banenafspraak is de laatste tijd veel gezegd en geschreven. In de huidige arbeidsmarkt krijgen steeds meer werkgevers te maken met werknemers die vallen onder deze wet. En dat is heel goed. Het gaat hier namelijk over werknemers met een zichtbare of onzichtbare arbeidsbeperking die steeds meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Werknemers die vallen onder de wet Banenafspraak kunnen, door hun arbeidsbeperking, niet zelfstandig 100% van het minimumloon verdienen. Zij hebben extra begeleiding nodig om te kunnen functioneren. Veel gedoe voor sommige werkgevers, een mooie uitdaging voor anderen.

erwin.jpg

Een werkgever die bereid is te investeren in werknemers met een Indicatie banenafspraak krijgt daar in de praktijk vaak veel voor terug. Dan heb ik niet over de vanzelfsprekende ondersteuning vanuit de gemeente; de loonkostensubsidie, de no-risk polis en de jobcoach. Dat regelen wij sowieso voor jou.

Het bijzondere van een werknemer vanuit de wet Banenafspraak zit ‘m in iets heel anders. Ik heb het dan over de zichtbare en onzichtbare glimlach van deze werknemer. Vergis je niet; voordat de wet Banenafspraak werd geïntroduceerd, kwamen veel mensen met een lagere productiviteit nergens aan de bak.

Tegenwoordig is dat gelukkig anders en liggen er kansen voor iedereen. Werknemers met een arbeidsbeperking die de kans krijgen om bij jou aan de slag te gaan, doen weer mee in de maatschappij. “Prettig weekend” krijgt weer betekenis. Onderschat niet wat dit betekent voor jouw nieuwe medewerker.

Ik wil jou als ondernemer uitdagen om eens kritisch naar je huidige vacatures te kijken. Zijn alle gevraagde eisen écht relevant voor die functie? Of kan je dingen wegsnijden zodat de functie ook geschikt is voor werknemers vanuit de wet Banenafspraak? Een mooie invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
groene-pluim-visser-visser-bredabusiness.jpg
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda 10 apr.
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!