Nieuws

#BredavoorOekraïne: inzamelen geld en goederen voor continue hulpstroom aan vluchtelingen

 13/04/2022

2 min.

Door de oorlog in de Oekraïne blijven grote stromen vluchtelingen richting Europa trekken. Velen van hen zoeken onderdak in Polen. Zo ook in onze zusterstad Wroclaw, die zich inspant voor de opvang van 100.000 vluchtelingen. Er is daar intussen enorm veel behoefte aan hulpgoederen: die we als Breda graag willen bieden. De komende maanden gaat het inzamelen van hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen daarom op volle kracht door. Het doel is om een continue stroom van goederen naar Wroclaw, onze Poolse zusterstad, op gang te brengen. En wellicht van daaruit ook doorgang te laten vinden naar de Oekraïne.

Onder de vlag van ‘Breda voor Oekraïne’ werken coördinatoren van De Koepel b.v., Gemeente Breda en partners samen en roepen zij inwoners, organisaties en ondernemers op om goederen te blijven inzamelen. Een bijzonder event staat gepland op maandag 25 april, het Oekraïne Charity Gala in het Chassé Theater. De opbrengst is bestemd voor hulpgoederen en het gecoördineerd vervoeren ervan. 

Samen

De beelden van de oorlog in Oekraïne maken diepe indruk op ons allemaal. Dat roept bij ons een gevoel van solidariteit en verbondenheid op,” volgens burgemeester Paul Depla. “En daaruit ontstaan hartverwarmende initiatieven om de Oekraïense bevolking te steunen. We zagen al de nodige succesvolle voorbeelden: veel handjes van betrokken vrijwilligers in de Koepel en in Bavel, een vlot verlopende inzamelactie van Breda Maakt Mij Blij en partners in de stad die hun hulp en medewerking aanbieden. Dat stemt mij als burgemeester trots. Nu vraag ik iedereen die iets - en méér - wil doen, om samen aan de slag te gaan voor Breda voor Oekraïne.

Dagelijkse zorg voor 100.000 vluchtelingen

In Wroclaw maakten de vele vluchtelingen die dagelijks uren in de rij staan te wachten op voedsel, medicijnen of kleding veel indruk. Dan wil je als Breda vooral méér doen. Mooi dat we nu met Breda voor Oekraïne kunnen starten”, betoogt wethouder Boaz Adank. “Er is nog zoveel nodig voor de vluchtelingen in Polen, zoals houdbaar voedsel, medicijnen en verzorgingsproducten. Om een continue stroom goederen te kunnen inzamelen, hebben we de hulp van alle inwoners én ondernemers hard nodig. En ik hoop veel maatschappelijk betrokken ondernemers en ook inwoners te ontmoeten op 25 april!

Breda voor Oekraïne oproep aan álle inwoners en ondernemers

  • Samen in actie voor inwoners
    Iedereen kan zijn steentje bijdragen om goederen in te zamelen. Het inleverpunt is De Koepel, Nassausingel 26 (aanmelden bij de receptie). Meer informatie, ook over welke producten of goederen nodig zijn.
  • Samen in actie voor ondernemers 
    Ook aan ondernemers wordt gevraagd om hulpgoederen in te zamelen om de beoogde continue stroom hulpgoederen naar Wroclaw op gang te kunnen houden.
  • #BredavoorOekraine Charity Gala voor bedrijven op maandag 25 april
    Onder de noemer ‘Breda samen voor Oekraïne’ wordt op maandag 25 april een benefietdiner Oekraïens Charity Gala georganiseerd. Het diner vindt plaats van 17.00 tot 23.00 uur in het Chassé Theater. Koop een tafel en geniet van een 5-gangen diner met muziek. Onderdeel van het programma is een veiling om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Er zijn 30 tafels beschikbaar à 10 gasten. Een tafel kopen kost € 3.150,00 (incl. BTW) en de opbrengst is bestemd voor de aankoop van hulpgoederen. Inschrijven: https://www.bredavooroekraine.nl/charitygala 

Voor meer informatie, bekijk: https://www.bredavooroekraine.nl

 

Meer nieuws

foto_persbericht_lancering_boazadank.jpeg

Gemeente Breda lanceert nieuw online ondernemersplatform BredaBusiness.com

01 sep 4 min.
0210_22afbeeldingwebsitebredabusinessen.jpg

Engelstalig online ondernemersplatform BredaBusiness.com versterkt internationale ambities en community in Breda

28 mrt 5 min.
fd-gazellen-2021.jpeg

Breda Business feliciteert de Bredase FD Gazellen 2021

17 nov 3 min.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta.png