Nieuws

Bredase startup Scentronix ontwikkelt unieke huisgeur van Breda en zet Breda geurend (internationaal) op de kaart

 11/10/2021

8 min.

Een primeur! Vrijdag 8 oktober 2021 ontving Wethouder Boaz Adank uit handen van Frederik Duerinck, founder van de Bredase startup Scentronix, het eerste exemplaar van Eau de Breda; dé huisgeur van Breda! De huisgeur, in samenwerking geproduceerd met BredaBusiness – Gemeente Breda, is een uniek relatiegeschenk gericht op de zakelijke (internationale) markt. Met geur wordt Breda (internationaal) op kaart gezet! De geur, bestaande uit een flesje en geursticks, is gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie en zit boordevol toegepaste technologie en creativiteit. Hierdoor sluit het concept naadloos aan bij de Economische Visie van Breda, om Breda te profileren als dé internationale hotspot voor Toegepaste Technologie en Creativiteit!

Van concept tot uniek product

Het idee ontstond tijdens een brainstorm over nieuwe relatiegeschenken. Een pen en een notitieblok kennen we natuurlijk, maar kan er ook een product worden gemaakt dat onze Economische Visie versterkt? In de Bredase startup Scentronix (o.a. finalist BredaStartup Awards 2021) werd al snel de partij gevonden om dit unieke concept verder te ontwikkelen en dé huisgeur van Breda te ontwikkelen.

Een unieke eigen huisgeur

“Breda wil zich op de kaart zetten als hotspot van Toegepaste Technologie & Creativiteit. We willen écht opvallen als we partners en bedrijven benaderen vanuit BredaBusiness. Daar hoort een relatiegeschenk bij dat ervoor zorgt dat ons gedachtegoed met passie wordt overgebracht, binnenkomt bij de ontvanger en beter nog; blijft hangen! Scentronix had het perfecte product dat aansloot bij onze vraag. Een eigen huisgeur. Samen met hen ontwikkelden we via innovatieve technologie Eau de Breda .’Een geur die ruikt  als Breda en die je herinnert aan al het moois in en rondom onze stad. En daar zijn we ontzettend trots op!’, aldus wethouder Boaz Adank, Economie.

Geboren in New York, ontwikkeld in Breda

Frederik Duerinck is de oprichter van Scentronix, een bedrijf dat een uniek concept heeft ontwikkeld dat mensen in staat stelt, zonder dat ze parfumeur zijn, hun eigen persoonlijke geur te ontwikkelen met behulp van kunstmatige intelligentie. Het idee is geboren in New York, maar wordt (door)ontwikkeld en vermarkt vanuit Breda. Midden in de stad in de Ginnekenstraat werkt Frederik met zijn enthousiaste team aan een revolutionair ontwerp op een markt die wordt gedomineerd door enkele parfumreuzen. Een heel gewaagde stap, die vraagt om moed, visie en daadkracht. En dat is precies wat Frederik in zich heeft.

De huisgeur van Breda

“De huisgeur van Breda is een mooi voorbeeld van de complexiteit waar we mee te maken hebben. Hoe definieer je nou wie iemand is? Of in dit geval, een stad. Het is ons gelukt.

Wij hebben dé huisgeur van Breda ontwikkeld. Een warme geur met een twist. Groen, Grenzeloos en Gastvrij, met een tikkeltje toegepaste technologie en creativiteit, precies waar Breda voor staat. We hebben ons systeem aan het werk gezet en een aantal geuren gemaakt. Die hebben we laten testen door onder andere Burgemeester Paul Depla, Wethouder Boaz Adank en ondernemers gevestigd in Breda Daar kwam redelijk unaniem een keuze uit. En nu is daar dus Eau de Breda. Een naam die middels een online stemronde op de LinkedIn-pagina van BredaBusiness het meest populair was onder de volgers. Als relatiegeschenk voor ondernemers en internationale relaties. Als mensen dan die geur in hun kamer zetten dan ruikt die dus naar Breda, en herinnert hen aan het gesprek dat daarover is gevoerd. Of herinnert  aan onze mooie stad. Een hele slimme manier om Breda op de kaart te zetten met een product dat emotie oproept en je zintuigen prikkelt!”

De huisgeur van B...

Meer nieuws

boaz

Betere match op Bredase arbeidsmarkt dankzij Schildersvakopleiding voor bijstandsgerechtigden

04 feb
bredabusiness special bredavandaag

BredaBusiness special in BredaVandaag.nl

04 aug 2 min.
zakelijkbredaadvertentiedeltafiber

Samen met de gemeente Breda, BredaBusiness en Platform BV Breda voor glasvezel

24 sep 4 min.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta