Breda krijgt een nieuwe hotspot voor startups: B’WISE Incubator

4 nov.

In het centrum van Breda opent binnenkort een nieuwe broedplaats voor startups: B’Wise Incubator. Dit wordt dé plek waar ambitieuze ondernemers met een innovatief businessplan dag in, dag uit werken aan de groei van hun onderneming en de oplossingen van morgen.

bwise_beeld-breed.png

One-stop-shop

De incubator wordt een zogenoemde one-stop-shop voor de startups. Zij vinden hier alles wat ze nodig hebben om hun onderneming goed van start te laten gaan; uiteraard hun unit of werkplek, maar ook begeleiding door ondernemerschapsprogramma’s, toeleiding naar financiering en hulp van adviseurs en dienstverleners zoals een accountant of jurist. B’Wise wordt een plek waar de startups hun ambitie, energie en kennis kunnen delen. In de incubator komt ook het ‘Venture Café’, dat wordt de centrale plek voor ontmoeting, inspiratie en evenementen.

Wethouder Economische zaken, Boaz Adank: “Startups zijn van groot belang voor de groei en vernieuwing van de lokale en regionale economie. Een incubator als B’Wise biedt ruimte aan het innovatievermogen waardoor we sterk en veerkrachtig aan de toekomst kunnen werken. Het sluit ook perfect aan bij onze ambitie om de internationale hotspot op het gebied van Toegepaste Technologie & Creativiteit te worden. B’WISE Incubator biedt (student) startups en scaleups nietalleen huisvesting aan, maar ook een stevig ondersteuningsprogramma, financiering, inspiratie en een groot netwerk.”

Centrale plek in het centrum van Breda

De incubator wordt gevestigd in het kantoorgebouw aan het Chasséveld, op de hoek van de Claudius Prinsenlaan. In het najaar wordt deze opnieuw ingericht met verschillende soorten office units en fixed of flex desks, zodat de eerste startups en student-startups tegen het nieuwe jaar verwelkomd kunnen worden. De officiële opening volgt begin 2022. Voor meer informatie en bij interesse in een werkplek in de incubator kan men terecht op de website van B’WISE.

Prikkels voor innovatie

Stephanie ter Borg, directeur van REWIN: “Een fysieke incubator is een echte versterking in combinatie met onze programma’s. Vanuit de basis in Breda kunnen we met B’WISE in heel West- Brabant actief startups ondersteunen en daarmee een impuls geven aan een innovatievere regionale economie.” Brigit van Dijk – Van de Reijt, directeur van de BOM vult aan: “We zien in andere steden dat het fysiek bijeenbrengen van een diversiteit aan bedrijven zorgt voor meer (onverwachte) ontmoetingen wat bijdraagt aan prikkels voor innovatie, succesvolle businesscases en groei. We zijn blij dat er nu ook in Breda een incubator wordt gevestigd. Met onze Brabantbrede venture building programma’s dragen wij graag ons steentje bij.” Braventure is de organisatie waarin alle Brabantse startup-begeleiders samenwerken. Directeur Job Nijs voegt toe: “Startups zijn goed voor een hogere banengroei dan welke individuele sector ook. Maar ze zijn ook kwetsbaar en goede faciliteiten helpt de slagingskans flink vooruit.”

Ook vanuit het hoger onderwijs is men enthousiast over de nieuwe incubator. Philippe Raets en Jorrit Snijder, voorzitters van de Colleges van Bestuur van Avans Hogeschool en Breda University geven aan dat in het onderwijs in de volle breedte wordt ingezet op ondernemerschap. Een incubator is een plek die fungeert als aantrekkende werkomgeving voor talent. Student-startups willen hier graag deel van uitmaken en worden op die manier aan het ecosysteem verbonden en kunnen verder doorgroeien.

Samenwerkingspartners

B’WISE Incubator is een initiatief van; REWIN West-Brabant, Gemeente Breda, Avans Hogeschool, Breda University of Applied Sciences, Braventure en de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij). Zij werken ieder vanuit hun eigen expertise samen aan de incubator en willen op die manier een goed ondernemingsklimaat creëren en de slagingskans van startups vergroten.

B’WISE incubator manager Arthur Nijhuis: “We gaan ons maximaal inzetten voor de groei en doorontwikkeling van innovatieve startups in Breda en omgeving!”

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
20220831-bredabusiness-claudiusprinsenlaan-spotcompanion_0999.jpg
Resultaten Ondernemerspeiling 2023 bekend 22 mrt.
Resultaten Ondernemerspeiling 2023 bekend
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!