Breda Game City aanwezig op gamescom 2022 met bloeiende gamestudio's

10 aug.

Stichting Breda Game City zal dit jaar aanwezig zijn op gamescom in Keulen, Duitsland! Met meer dan 10 bedrijven uit Breda en de regio, Breda Game City is van plan een opvallende presentatie te geven als de nieuwste West-Europese videogame stad.

bgcinternationalmissions.png

Breda Game City op Gamescom

Breda Game City (BGC) is op een missie om de Nederlandse stad Breda op de internationale videogame kaart te zetten. Gamescom is een van 's werelds belangrijkste internationale evenementen voor de videogames industrie. Het bijwonen van het evenement als Bredase delegatie dient twee van de belangrijkste doelen van de stichting: het ondersteunen van Bredase videogamebedrijven en het lokale ecosysteem, en het bieden van informatie aan internationale bedrijven over de uitstekende factoren van Breda die het een perfecte stad maken om een bedrijf in te vestigen of naar uit te breiden.

Breda is een bescheiden maar moeilijk te negeren verborgen juweel op wereldwijd videogame niveau. Industrie-experts erkennen nu al dat Breda zich onderscheidt door de best gekwalificeerde alumni in de videogame-industrie aan te bieden dankzij de uitstekende prestaties van de Breda University of Applied Sciences (BUas).

Robert Grigg, directeur van de Academy for AI, Games and Media van de BUas, verklaart: "De afgelopen tien jaar heeft de BUas de reputatie verworven dat zij een van de beste opleidingen op het gebied van gameontwikkeling ter wereld aanbiedt. Met al het talent dat elk jaar bij BUas afstudeert, in combinatie met de inspanningen van de lokale overheid en het bloeiende ecosysteem, zal het moeilijk zijn om de economische, sociale en werkgelegenheidsimpact van de videogame-industrie in de stad Breda in de komende 5 jaar te negeren."

BGC maakt deel uit van een grotere, Nederlandse delegatie die Gamescom bijwoont en die ontwikkelaars, partners en andere professionals de kans biedt om deel te nemen aan de conferentie, te netwerken en in contact te komen met vakgenoten. Dit jaar zijn enkele van de partners die BGC zal vertegenwoordigen Twirlbound, Sassybot, StickyLock, Infinity Interactive, Breda University of Applied Sciences (BUas) en nog veel meer!

Programma & activiteiten tijdens gamescom

Dinsdag 23 augustus
In samenwerking met Courage Cologne wordt er op dinsdagavond een samenkomst georganiseerd als aftrap van gamescom. Aanwezigen krijgen de kans om elkaar in een informele setting te ontmoeten en zo hun netwerk te verbreden. Schrijf je hier in.

Woensdag 24 augustus
Woensdagmiddag vindt er een Best of Breda tour plaats om de succesverhalen van Breda te delen. Neem contact op met het team via team@bredagamecity.nl als je geïnteresseerd bent om mee te gaan met onze tour.

Ondersteuning van de Gemeente Breda

Dankzij de Gemeente Breda is BGC in staat de delegatie en haar deelnemers te ondersteunen. Deelname aan gamescom is onderdeel van de (internationaliserings-)strategie van BGC, die deel uitmaakt van het bredere meerjarenbeleid van de gemeente op het gebied van Toegepaste Technologie en Creativiteit. Het tonen van de nieuwste in Breda gewortelde projecten op gamescom is de beste manier om doelen op lokaal, nationaal en wereldwijd niveau te bereiken!

Meer nieuws Bekijk al het nieuws
groene-pluim-visser-visser-bredabusiness.jpg
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda 10 apr.
Groene Pluim voor Visser & Visser Breda
Hulp nodig?

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

Contact opnemen
Team BredaBusiness staat voor je klaar!