Nieuws

Lokale ondernemers ondersteunen duurzaamheid in Breda

 20/04/2022

3 min.

Woensdag 13 april bracht wethouder Carla Kranenborg- van Eerd (energietransitie, duurzaamheid) een bezoek aan een 3-tal ondernemers Jaak van Wijck, Jelolight en Karwei Breda die meedoen aan de actie Breda Bespaart mee.

Breda Bespaar Voucher

Bij verschillende ondernemers in Breda kunnen Bredanaars een voucher ter waarde van € 85,- inleveren om materiaal aan te schaffen om hun eigen huur- of koopwoning zelf te verduurzamen. De gemeente Breda heeft geld gekregen van het rijk om huizen in Breda aan te pakken. Daarom geeft de gemeente 17.500 vouchers aan inwoners die op hun beurt bij aangesloten ondernemers hun materiaal kunnen ophalen. Dat materiaal bestaat uit ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie, brievenbusborstels, waterbesparende douchekoppen en nog veel meer. Allemaal om zelf in de woning te plaatsen en daarmee energie te besparen.

Samen besparen we energie

Breda vindt het belangrijk om vooral de lokale ondernemers bij deze actie te betrekken. De actie heeft de ondernemers ook doen zweten, want vanaf de start op 1 februari tot nu toe is het druk in de winkels, worden er veel vragen gesteld aan het personeel en is de kunst om de voorraden op peil te houden. Natuurlijk liegt de omzet er ook niet om.

Wethouder Kranenborg-van Eerd: “Het mooie van deze actie is dat je Breda echt samen ziet komen. Samen besparen we energie en samen zetten we in op duurzaamheid. En daarbij geven we samen de lokale economie weer een oppepper. Ik zie dat klanten bij de winkels goed worden geïnformeerd over duurzaamheidsmaterialen. Laten we met elkaar vasthouden dat energie besparen ook bij je zelf begint en dat er veel aanbod is in de winkels om zelf aan de slag te gaan.”         

Het brengt oude en nieuwe klanten naar de winkels

Jorg Huizinga, manager bij Jaak van Wijck, zegt hierover: “Mooi om te zien dat we meer mensen in de winkel krijgen; we zien oude bekenden maar ook veel nieuwe klanten. En die willen we natuurlijk houden. We bieden al jaren ledlampen aan in de winkel, maar toch zagen we dat ongelooflijk veel mensen daar gewoon niet aan toe waren, ze bleven vragen om gloeilampen en halogeenlampen. Maar nu met de voucher zien we in een keer een hele omslag. Daarnaast merk ik dat vooral mensen met de smalle beurs erg blij zijn dat ze een flink bedrag kunnen uitgeven, en dat voor iets waar ze zelf echt profijt van hebben.”

Impuls voor duurzaamheid

Bovenstaande wordt beaamd door vader en zoon Buitendijk van JeloLight: “We vinden het heel mooi dat de Gemeente Breda deze actie initieert voor een gedeelte van de huishoudens in Breda. Wij weten als geen ander dat met de inzet van ledverlichting enorm veel energie bespaard kan worden. Daarnaast gaat ledverlichting natuurlijk veel langer mee.

Deze actie is een mooie aanzet tot verduurzaming, we zien namelijk dat veel klanten uiteindelijk veel meer besteden dan de waarde van de voucher.”

Meer informatie

Vouchers zijn nog aan te vragen via www.woonwijsbreda.nl.  Voor meer informatie: www.breda-bespaar-voucher.nl.

Meer nieuws

bwise.jpg

Bredase start-ups vinden thuisbasis bij B’WISE Incubator

09 mrt
moniquebax-clok-nominatie.jpg

Monique Bax genomineerd voor Beste Economische Ambtenaar 2021!

02 sep 2 min.
bredacooroekraine.png

#BredavoorOekraïne: inzamelen geld en goederen voor continue hulpstroom aan vluchtelingen

13 apr 2 min.

Hulp nodig?

Team BredaBusiness staat voor je klaar!

Wij helpen je graag verder met alle vragen die je hebt over ondernemen in Breda en bieden de hulp die jij nodig hebt.

bredabusinesslogocta.png