Internationaal ondernemen

Heb jij wel eens nagedacht om te gaan ondernemen over de grens? De stap naar internationaal ondernemen en toegang tot internationale markten lijkt soms groot. Want hoe zet je je eerste stappen over de grens? Een ding is zeker: in het buitenland liggen veel kansen en mogelijkheden om zaken te doen! Wij hebben een groot netwerk met regionale, nationale en internationale partners. Een aantal Nederlandse en Brabantse organisaties (RVO, KvK, BOM) begeleidt ondernemers met internationale ambitie met informatie over de exportmarkt. Ook helpen zij bij contacten met zakenpartners en benutten van (financiële) ondersteuning. Wij brengen je er graag mee in contact!

BOM International Trade

BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) biedt ondernemers die Nederland ontgroeien hands on hulp bij hun grensverleggende plannen. Ze leggen waardevolle contacten en leveren doelgerichte informatie over markten en financieringen. Ben je actief in een van de topsectoren High Tech Systems & Materials, Life Sciences of Agrofood? BOM International Trade helpt je om kansen op internationale markten optimaal te benutten!

Meer over BOM

RVO

RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) biedt een kickstartvoucher aan internationaal actieve MKB’ers van wie de internationale activiteiten zijn geraakt door de coronacrisis. Ook biedt het RVO persoonlijk advies in de vorm van business development coaches. Ze denken met je mee over je internationale ondernemingsplannen.

 

Meer over Kickstartvoucher RVO

SIB-regeling

Wil je jouw product in het buitenland op de markt brengen? Mis je net dat extra beetje hulp? Dan is er de SIB-regeling (Starters International Business)  van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze regeling helpt bedrijven de stap te maken naar buitenlandse markten. SIB biedt verschillende vouchers.

 

Meer over de SIB-vouchers

Brexit Vouchers

Doe je zaken met het Verenigd Koninkrijk en heeft jouw onderneming te maken met de gevolgen van Brexit? Met de Brexit Voucher krijg je subsidie voor advies over alternatieve markten of concrete gevolgen van Brexit voor je onderneming.

Meer over Brexitvouchers

Op handelsmissie

Wil je in een land snel de juiste contacten vinden? Ga dan zeker mee op handelsmissie! Bij uitgaande handelsmissies bezoek je met een groep bedrijven zelf het buitenland onder leiding van een missieleider. Een unieke ervaring. Check regelmatig de Agenda, wij zetten regelmatig interessante handelmissies in de spotlight! 

Agenda

Internationaal ondernemen?

Ik sta voor je klaar!

Wil jij internationaal ondernemen? Maar kun je wel wat hulp of advies gebruiken? Neem dan contact op!

marcelle_den_hooglanderg1-photedbyedwinwiekens.jpg
Marcelle den Hooglander Manager International Affairs