Internationaal ondernemen

Heb jij wel eens nagedacht om te gaan ondernemen over de grens? De stap naar internationaal ondernemen en toegang tot internationale markten lijkt soms groot. Want hoe zet je je eerste stappen over de grens? Een ding is zeker: in het buitenland liggen veel kansen en mogelijkheden om zaken te doen! Wij hebben een groot netwerk met regionale, nationale en internationale partners. Een aantal Nederlandse en Brabantse organisaties (RVO, KvK, BOM) begeleidt ondernemers met internationale ambitie met informatie over de exportmarkt. Ook helpen zij bij contacten met zakenpartners en benutten van (financiële) ondersteuning. Wij brengen je er graag mee in contact!

 

Neem contact op met Marcelle

BOM International Trade

BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) biedt ondernemers die Nederland ontgroeien hands on hulp bij hun grensverleggende plannen. Ze leggen waardevolle contacten en leveren doelgerichte informatie over markten en financieringen. Ben je actief in een van de topsectoren High Tech Systems & Materials, Life Sciences of Agrofood? BOM International Trade helpt je om kansen op internationale markten optimaal te benutten!

Meer over BOM

RVO

Het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) biedt persoonlijk advies in de vorm van business development coaches. Ze denken met je mee over je internationale ondernemingsplannen.

 

Meer over het RVO

SIB-regeling

Wil je jouw product in het buitenland op de markt brengen? Mis je net dat extra beetje hulp? Dan is er de SIB-regeling (Starters International Business)  van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze regeling helpt bedrijven de stap te maken naar buitenlandse markten. SIB biedt verschillende vouchers.

 

Meer over de SIB-vouchers

Op handelsmissie

Wil je in een land snel de juiste contacten vinden? Ga dan zeker mee op handelsmissie! Bij uitgaande handelsmissies bezoek je met een groep bedrijven zelf het buitenland onder leiding van een missieleider. Een unieke ervaring. Check regelmatig de Agenda, wij zetten regelmatig interessante handelmissies in de spotlight! 

Agenda Handelsmissies

Verantwoord internationaal ondernemen

Ook Internationaal ondernemen wordt je geacht te doen met respect voor mens, dier, milieu en maatschappij. Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (iMVO) heet dat. Maar hoe zorg je ervoor dat er in jouw productieketen geen corruptie, uitbuiting of milieuschade voorkomt? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de richtlijnen en hulpmiddelen voor iMVO op een rij gezet. Het belangrijkste is dat je bedrijfsactiviteiten geen negatieve invloed hebben op de lokale situatie. Nog beter is het wanneer u bijdraagt aan verbetering van de situatie. Door hiermee aan de slag te gaan loop je minder risico, draag je bij aan een betere wereld en heb je kansen om je te onderscheiden bij klanten.

 

Meer over IMVO

Internationaal ondernemen?

Ik sta voor je klaar!

Wil jij internationaal ondernemen? Maar kun je wel wat hulp of advies gebruiken? Neem dan contact op!

marcelle_den_hooglanderg1-photedbyedwinwiekens.jpg
Marcelle den Hooglander Manager International Affairs